A kis Mukk története elevenedett meg a Pegazus Színházban


2018-05-08 20:50:57  | cikk: Babos Petra  | 


A kis Mukk története elevenedett meg a Pegazus Színházban főképe
A Pegazus Színház idei harmadik, s egyben utolsó gyermekbábszínházi bérletes előadáshoz érkezett. Ezúttal a kis Mukk történetét vitték színpadra a társulat kiváló színészei.
A kis Mukk a világirodalmi klasszisok közé tartozik, Wilhelm Hauff írása. A történet a meseirodalomban az epikusabb mesék közé sorolható, a mondandója a cselekményen túl rendkívül sok szöveget igényel. Így egy egészen más hangulatú előadás születik, ami nem baj, hiszen a Pegazus célja, hogy sokszínű legyen.
-Nagy örömünkre, a gyerekek szeretik a történetet. A kis Mukknak is megvan az a mondandója, ami örökérvényű, vagyis a bátorság, a jószívűség és a kitartás.
A kis Mukk című zenés bábjáték Sarkadi Nagy László tervezői munkáját, rendezését dicséri, a történetet Gracza Virág, Katona Anikó, Valler Kata és Végh Zsolt kelti életre. A zeneszerző Kövi Szabolcs, az előadás június elejéig lesz műsoron.
A Pegazus Színházban a következő évad bérletes műsora is összeállt, amiben a Grimbusz, az Almárium mesék, valamint A csillagszemű juhász című bábjátékokat láthatja a gyermekközönség. A Grimbusz az egyik nagy sikerű Pegazus-előadás, a Pitypang Cirkusz újabb felvonása lesz, míg az Almárium mesék három jól ismert történetből (A kiskondás, A békakirály, a Mindentlátó királykisasszony) áll majd. Végh Zsolt felhívta a figyelmet a hagyományos gyermeknapi rendezvényükre is, amely az idén május 26-án lesz a társulat Szent István úti épületében.
A nyári hagyományos gyermekfesztivál, a Pegazus Parádé idén a szerencse jegyében zajlik július 13-án és 14-én. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-08-26 09:40:26

1Úton zarándokoltak az édesanyákért


ajánlott cikk főképe

2018-06-18 08:00:12

Lenyűgöző artista bemutató a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2018-07-30 10:19:46

Összefogtak Hunor megsegítéséért - Befejeződött a kupakgyűjtés


ajánlott cikk főképe

2018-08-10 18:42:33

Készül az emlékmű beton alapzata