Európai Babahordozó Hét - Programok Pápán is


2018-05-08 22:30:20  | cikk: ha  | 


Európai Babahordozó Hét - Programok Pápán is főképe

2018. május 7. és 13. között egész Európa ünnepli a babahordozást. A kicsik (és a nagyobbacskák) testközelben való hordozása azon túl, hogy szabaddá teszi a szülő kezét, számos előnnyel jár: segítheti az igény szerinti szoptatást, erősíti a kötődést és a hordozott babák rendszerint nyugodtabbak. Így érthető hát, hogy a hordozókendő egyre népszerűbb - ezt célozza meg a nemzetközi hét, melyhez számos hazai civil szervezet is kapcsolódott.

A klub vezetője Csehné Győrfi Éva és kislánya, Málna

Pápán nemrégiben alakult meg a Kötődő szülők klubja. A Cseh család Egerből költözött Bakonyszűcsre. Az édesanya Egerben tagja volt a babahordozós közösségnek, ahol nagyon jól érezte magát, remek csapat kovácsolódott a mamákból, babákból. Épp ezért gondolt egyet és Pápán is elkezdte megszervezni a klubot. Csehné Győrfi Éva megkereste a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központot és az intézmény segítségét kérte a csoport működéséhez. Müller Orsolya művelődésszervező lett a kapcsolattartó, mint mondta, örömmel fogadták a civil kezdeményezést és helyet biztosítanak a rendszeres foglalkozásokhoz. A Kötődő szülők klubja minden hónap második és negyedik hétfőjén tartja összejöveteleit 9-12 óráig a Huszár Közösségi Házban.

Az Európai Babahordozó Héthez a frissen alakult csoport is csatlakozott. Ennek a témának szentelték hétfői klubfoglalkozásukat, ma pedig a Fő térre várták az érdeklődőket, ahol Kanga Training bemutató volt, aztán a kis csoport felkerekedett, a babák és a mamák közösen indultak hordozós városnéző sétára. Az útvonaltervben szerepelt többek közt az Erzsébet liget és a Kópé-Vár is. Ezen a héten még május 11-én pénteken várják az érdeklődőket közös fagyizásra, beszélgetésre és játékra a Fő téren 16 órától.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!