Járási prózamondó verseny


2018-05-08 23:00:30  | cikk: ha  | 


Járási prózamondó verseny főképe

A Pápai Weöres Sándor Általános Iskola közel két évtizedes hagyományai közé tartozik a városi prózamondó verseny, melyet idén is a pápai és a járási intézmények alsós és felsős diákjainak szerveztek meg. A megmérettetés négy korcsoportban zajlott, 28 diák részvételével ma délután. A versenyre Pápáról a Tarczyból, a Gyurátzból, és a Weöresből, a járásból pedig Devecserből és Homokbödögéről érkeztek tanulók.

A versenyzőket Mógor Adrienn intézményvezető köszöntötte, majd a produkciók következtek, melyeket háromtagú zsűri értékelt. Az alsó tagozatos bíráló bizottságban helyet foglalt M. Varga Veronika múzeumpedagógus, amatőr színész, Tunnerné Buzás Éva óvónő, az Édenkert Református Óvoda vezetője és Viszoki Gáborné nyugalmazott pedagógus. A felsős zsűriben a produkciókat Benscherer Katalin nyugalmazott pedagógus, Somogyi Katalin középiskolai magyartanár és Bognár József nyugalmazott igazgató értékelte.

M. Varga Veronika elmondta, hogy számára mindig nagy élmény a prózamondó verseny, hisz remek történetmondásokat hall. - Nem könnyű a gyerekek feladata, hisz bár jól megtanulták a szöveget, az előadásban nagy szerepet játszik a pillanatnyi lelkiállapot. Természetesen figyelem a biztos szövegtudást, az előadásmódot, fontos, hogy érthető és élvezhető legyen a történet. Én szívem szerint minden résztvevőt jutalmaznék, épp ezért - mivel az alsósokat zsűrizem - kiosztok két különdíjat is. A Kékfestő Múzeum felajánlása a két kék cica, ezeket adom át az általam választott két prózamondónak - mondta M. Varga Veronika.
A színvonalas verseny helyezettjei könyvutalványt kaptak.

Eredmények:

1-2. évfolyam:

1. Trungel Áron Tarczy Lajos Általános Iskola Felk.: Nagy Gabriella
2. Balogh Lauretta Általános Iskola Homokbödöge Felk.: Jánosa Péterné
3. Veszprémi Edvin Pápai Weöres Sándor Általános Iskola Felk.: Horváthné Árvai Mária
Különdíj: Süle Laura Rebeka Pápai Weöres Sándor Általános Iskola Felk.: Lampért Helga

3-4. évfolyam:

1. Reményi Réka Tarczy Lajos Általános Iskola Felk.: Cserneczkyné Kapa Nikoletta
2. Holb Etele László Tarczy Lajos Általános Iskola Felk.: Tekán Kinga
3. Szakács Boglárka Tarczy Lajos Általános Iskola Felk.: Nagyn? Mayer Ágota
Különdíj: Pálffy Blanka Általános Iskola Homokbödöge Felk.: Felberné Veiland Valéria

 5-6. évfolyam:

1. Dávid Eszter Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI Felk.: Csatóné Treiber Ildikó és Horváth András
2. Varga Marell Tarczy Lajos Általános Iskola Felk.: Lombosi Anikó
3. Tóth Gergő Pápai Weöres Sándor Általános Iskola Felk.: Szücs Veronika
 
7-8. évfolyam:

1. Mágocsi Barbara Pápai Weöres Sándor Általános Iskola Felk.: Horváthné Geschitz Ágota
2. Bacsó Szilvia Tarczy Lajos Általános Iskola Felk.: Tóthné Bogdán Zita
3. Kiss Kata Bernadett Tarczy Lajos Általános Iskola Felk.: Nagyné Egyházi Edina

Képek:


Címkék: weöres
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet