Beszámolókat fogadtak el a részönkormányzatok


2018-05-09 20:42:30  | cikk: Babos Petra  | 


Beszámolókat fogadtak el a részönkormányzatok főképe
A városi képviselő-testületi ülést megelőzően a részönkormányzatok beszámolót hallgathattak meg a települések közbiztonsági helyzetéről, a nyugdíjas klubok tevékenységéről. A képviselők egyhangúlag elfogadták a beszámolókat. Mindhárom testület elfogatásra javasolta Pápa Város Önkormányzata rendelet-tervezetét a 2017.évi költségvetés végrehajtásáról.
Hétfőn Pápa-Tapolcafőn üléseztek a képviselők. Beszámolót hallgathattak meg Bauer Tibor rendőr őrnagytól a közbiztonság helyzetéről, aki kiemelte, az előző évben öt bűncselekmény történt Pápa-Tapolcafőn. Hangsúlyozta, a bűncselekmények között van olyan is, ami nem belterületen, hanem külterületen történt. Tavaly volt egy betöréses-lopás, s ittas vezetőket is fogak a rendőrök, illetve egy közúti balesetet regisztráltak még.
Beszámoló hangzott még el a polgárőrség tevékenységéről is, de a Kertbarát Kör munkájáról is szó esett. A kör tavaly 250.000 Ft-os támogatását a szüreti felvonulásra költötte, de részt vettek a falunapon, a Forrás Napján, a Noszlopi Ízparádén és az Agrárexpón is, ahol mindkét helyen díjat is nyertek.
A Forrás Népdalkör munkájáról Gyimóthy Erzsébet beszélt, aki elmondta, 11 fellépésük volt, nemcsak a faluban, jártak Ugodon és Nagytevelen, Öskün pedig bronzminősítést kaptak. A népdalkör idén ünnepli megalakulásának 20 éves évfordulóját.
Máté István elnök elmondta, a borsosgyőri és a kéttornyúlaki nyugdíjas klub is aktív. A tagok örömmel vesznek részt falunapon, Mikulás ünnepségen és ezek mellett a temetőben sírokat is gondoznak.
Pápa-Kéttornyúlakon egy lopás és egy bűncselekmény történt az előző évben, baleset pedig nem volt. Pápa-Borosgyőrön négy bűncselekményt regisztráltak, s szerencsére ott sem volt közúti baleset.
Az elnök kiemelte, rendkívül jó kapcsolatot ápolnak a körzeti megbízottal, nagy örömükre, bűnmentes övezetben élhetnek.
Az ülések végén döntöttek arról, hogy támogatják a sportkört és a művelődési házat is, hasonlóan, mint az előző években.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!