Járási történelem verseny a Tarczyban


2018-05-10 21:26:19  | cikk: Babos Petra  | 


Járási történelem verseny a Tarczyban főképe
Tizenegyedik éve szervezi meg a Tarczy Lajos Általános Iskola a hagyományos történelmi versenyét.
A megmérettetésre a pápai és a járási általános iskolák felső tagozatosait várták, évfolyamonként 2-2 diákot nevezhettek az oktatási intézmények. Az idei versenyre 38 tanuló fogadta el a meghívást. A szervezők Rostáné Horváth Ida és Laukóné Berky Gyöngyi, a Tarczy pedagógusai voltak.
-560 éve választották meg Hunyadi Mátyást Magyarország királyává. Az 5. és 6. évfolyam feladatait részben ennek jegyében állították össze, míg a 7. és 8. osztályosok az I. világháborúra, s annak hőseire emlékeztek. A feladatok között szerepelt totó, évszámos torpedó, térkép, képfelismerés, fogalomtár, szófelhő, szöveg-kiegészítés, keresztrejtvény és szövegértés is- hangsúlyozta Rostáné Horváth Ida.
Évről évre az a szervezők célja, hogy a történelem iránt érdeklődő, tehetséges diákok számára játékos változatos, ugyanakkor tartalmas feladatokon, feladványokon keresztül élővé tegyék az iskolai keretek között elsajátított tananyagot, és lehetőséget biztosítsanak arra, hogy a tanulók számot adhassanak a tanév során megszerzett tudásukról.
-A verseny fontos feladatának tekinti a nemzeti identitástudat elmélyítésének elősegítését, a magyar és az egyetemes történelemmel kapcsolatos ismeretek rendszerezését, valamint a járás iskolái közötti kapcsolat ápolását- tudtuk meg Rostáné Horváth Idától.
A feladatlapokat a szervezők és a felkészítő pedagógusok javították. A legügyesebbek oklevélben és könyvjutalomban részesültek.

Képek:

5.o. I. Péter Zsófia Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. Pápakovácsi
II. Orbán Zsófia Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. Pápakovácsi
III. Róka Zsombor Szent István Pápa
III. Grőber Barnabás Erkel Pápa

6.o. I. Töreki Csenge Szent István Pápa
II. Kiss Dániel Szilárd Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. Pápakovácsi
III. Harmath Lilla Krisztina Német Nemzetiségi Pápakovácsi

7.o. I. Hauber Henrik Szent István Pápa
II. Érsek Alexandra Tarczy Pápa
III. Eszes Patrik Szent István Pápa

8.o. I. Nagy Ákos Erkel Pápa
II. Horváth Bálint Bánki Donát Ált. Isk. Lovászpatona
III. Könyves Kitti Lizett Weöres Pápa
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-14 19:29:09

Családbarát munkahely lett a Bakonyerdő Zrt.


ajánlott cikk főképe

2018-12-09 20:10:11

Újabb máltai családi délelőtt


ajánlott cikk főképe

2018-11-30 20:35:40

Az én falum, az én városom - értékek gyermekszemmel


ajánlott cikk főképe

2019-01-07 20:24:30

Változás a szelektív hulladékgyűjtésben