Szombattól látogatható a kiállítás


2018-05-10 21:49:43  | cikk: ha  | 


Szombattól látogatható a kiállítás főképe

A református ótemplom és a hozzátartozó parókiaépület, valamint a hátsó raktárépület rekonstrukciója 2016 szeptemberében kezdődött, s a tavalyi Múzeumok éjszakáján már megnézhették a látogatók a felújítás eredményét. Összel az Ars Sacra idején és a reformáció ünnepén is voltak itt programok, de még zárva volt az épületegyüttes, hisz dolgoztak a szakemberek, hogy az igényesen felújított külsőt méltó belső tartalommal töltsék meg. Sikerült.

A református ótemplom letisztultságához illeszkedik a tárlat kialakítása

Május 12-én, szombaton megnyitja kapuit a Pannonia Reformata Múzeum, s ezen a napon ingyenesen látogathatók a kiállítások. A Hajlék az örökkévalóságban című tárlat az ótemplomban kapott helyet, s a kereszténység örök üzenetét hordozza, mutatja be több síkon, mondta Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője, a Dunántúli Református Gyűjtemények igazgatója. Van teológiai rétege, néprajzi és történeti megközelítése a kiállításnak, mely interaktív módon a gyerekeket, fiatalokat is megszólítja. Jól megfér egymás mellett a Heidelbergi Káté első magyar fordításának 1577-es kiadása és a digitális tartalmak - a múlt értékei és a XXI. század technológiája és szemlélete. Az egyháztörténeti kiállításhoz kapcsolódik a Látványtár, mely a dunántúli reformátusság restaurált kincseit mutatja be. Az egykori parókiaépület pincéjében kaptak helyet Hori titkai, azaz az egyiptomi koporsó- és múmiakiállítás.

A Fő utca 6-8. a múzeumlátogatók új úticélja

Halászné Kapcsándi Szilvia, a Pannonia Reformata Múzeum vezetője elmondta, hogy szombaton szeretettel várnak minden érdeklődőt 9-16 óráig. A kávézó is megnyit ezen a napon, a látogatók kóstolót is kapnak a kávékülönlegességekből, 18 órától pedig Rákász Gergely orgonakoncertjén vehetnek részt a zenebarátok.

Képek:


Címkék: református | ótemplom
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-16 20:59:19

Valami, ami más, ami felemel - Ars Sacra Fesztivál