Tűzoltóbajnokság katonáknak


2018-05-10 22:52:32  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Tűzoltóbajnokság katonáknak főképe
Második helyen végzett a Magyar Honvédség huszadik katonai tűzoltóbajnokságának csapatversenyén az MH Pápa Bázisrepülőtér legénysége. Az elméleti és gyakorlati feladatokat is felvonultató háromnapos megmérettetést a pápai légitámaszponton rendezték meg.

A verseny végén egyénileg és csapatszinten egyaránt gazdára talált a legjobbaknak járó első három helyezés, illetve különdíjakat is átadtak. Az előbbi kategóriában az MH Anyagellátó Raktárbázis csapatát erősítő Tarnóczki Tibor közalkalmazott zárt az élen, míg a kollektívák versenyében az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis legénysége diadalmaskodott. A 2018-as katonai tűzoltóbajnokság zárásaként a honvédség lánglovagjai bemutatták egy MiG-21-es vadászrepülőgép oltásának szimulációs gyakorlatát.

Gangler László ezredes, a házigazda légikikötő parancsnoka hangsúlyozta, a repülés nem veszélytelen tevékenység, előfordulhatnak balesetek, sérülések, ezért a pápaihoz hasonló bázisokon különösen fontos a személyi állomány felkészültsége az emberi élet és a létesítmények megóvása terén. Hozzátette, a repüléssel kapcsolatos vészhelyzetek elhárításában a tűzoltók számítanak az úgynevezett első reagáló erőnek, ők érnek elsőként a helyszínre, ezért mindig a szakmájuk csúcsán kell állniuk. Gangler László megjegyezte, a kor színvonalát követve mindig a legmodernebb tudással rendelkező biztonságtechnikai mérnökök állítják össze a katonai tűzoltóbajnokság anyagát. Rendre igyekeznek valami újdonsággal színesíteni a megmérettetést, ezúttal az oxigénpalackos lélegeztetőberendezéssel történő mentés volt ilyen elem.

Papp László főtörzsőrmester, az MH Pápa Bázisrepülőtér gárdájának vezetője elárulta, minden évben a fizikai felméréseken legjobban teljesítő katonákkal vágnak neki a többnapos versenynek. Mint mondta, az eredményes szerepléshez az elméleti tudnivalók ismeretén túl természetesen nagy szükség van a kiemelkedő gyakorlati felkészültségre és erőnlétre.

Képek:


Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-05-10 22:52:32

Tűzoltóbajnokság katonáknak