Adomány a rendőrkapitányságnak


2018-05-11 18:29:34  | cikk: HuHa  | 


Adomány a rendőrkapitányságnak főképe
Három település: Takácsi, Nemesgörzsöny és Kemenesszentpéter 150 ezer forintot adományozott a Pápai Rendőrkapitányságnak, elismerésül és köszönetképpen a kapitányság és a körzeti megbízottak munkájáért. A kezdeményezés még tavaly indult, a települések vezetőinek szándéka és a pápai rendőrség eszközfejlesztési igénye szerencsésen találkozott, így vásárolhatott a kapitányság egy nagy méretű televíziót, melyet monitorként használnak munkájuk során.
Vajda György, Takácsi polgármestere adta át hivatalosan a monitort a rendőröknek 

A készüléket a minap adta át hivatalosan az adományozók képviseletében Vajda György, Takácsi polgármestere. Mint mondta, elégedettek a kapitányság munkájával, a településeken szolgálatot teljesítő körzeti megbízottak feladatellátásával, ezért támogatták a pápai rendőröket.
-Takácsiban a múlt évben nem történt bűncselekmény. Ez a polgárőreinknek és rendőreinknek köszönhető. Elégedettek vagyunk a kapitányság munkájával, ezért is támogattuk őket - mondta az adományhoz 50 ezer forinttal hozzájáruló Takácsi polgármestere.
Több célra is jól használható a nagyméretű készülék

A televíziót egy asztali számítógéphez csatlakoztatva monitorként használják a rendőrök, a készülék több célt is szolgál.
-A monitorral szemléletesebbé tudjuk tenni az eligazításokat, fotókat, videókat jelenítünk meg vele, melyek így mindenki számára sokkal jobban láthatók, mint egy kicsi monitoron vagy kinyomtatott formában. Elsősorban erre a célra használjuk. Egy-egy eligazításon jellemzően 4-10 rendőr van jelen, de a teljes egyenruhás állomány munkáját segíti a készülék, ez 40-50 főt jelent - mondta el Sipőcz László rendőr törzszászlós, szolgálatparancsnok. Hozzátette, a kapitányságon havi szinten vesznek részt oktatáson a rendőrök, ezeken is jól hasznosítható a monitor. Ezen túl pedig arra is alkalmas, hogy a bolti lopásoknál a biztonsági kamera felvételeit kivetítsék, hiszen a nagy méretű, jó felbontású képernyőn az ismeretlen elkövető azonosítása is könnyebb lehet. Ilyenre egyébként már volt is példa, az egyik lopás felvételeit megtekintve, a szabálysértési előadónak sikerült azonosítania az elkövetőt - tudtuk meg.
Sipőcz László szolgálatparancsnok (balról a második) vetíti ki a szolgálati teendőket

A monitort néhány hete már használják a kapitányságon, az első tapasztalatok azt mutatják, jól használható, a rendőrök munkáját ténylegesen segítő eszközt sikerült vásárolni a három település adományából.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-08-10 19:08:34

A katonai repülés eszközei a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2018-06-03 19:35:42

Több mint 400 gyerek a tánc-láncos vizsgabemutatón


ajánlott cikk főképe

2018-06-10 22:58:15

Világkörüli úttal köszöntötték a nyarat


ajánlott cikk főképe

2018-07-09 20:13:20

Jótékonysági koncert a templomért