Nyílt nap a mentőállomáson


2018-05-11 20:24:02  | cikk: Babos Petra  | 


Nyílt nap a mentőállomáson főképe
Gyermekzsivajtól és szirénától volt ma hangos a Pápai Mentőállomás, hiszen a 70 éve alakult országos mentőszolgálat alakalmából nyílt napra invitálták az érdeklődőket.
Az Országos Mentőszolgálat elődje, 1887. május 10-én alakult meg Budapesten Önkéntes Mentőegyesület néven, Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ben állami feladattá vált, amikor május 10-én megalakult az Országos Mentőszolgálat. Azóta minden év május 10-én ünneplik a Mentők Napját Magyarországon. Ez alkalomból szervezett nyílt napot a pápai mentőállomás az óvodásoknak és a kisiskolásoknak. A programra közel háromszáz kisgyermek és felnőtt látogatott el, akik betekintést nyerhettek a mentők munkájába, megtekinthették az autókat és a jól felszerelt eszközparkot is. de megismerkedtek az újraélesztés helyes technikájával és a Lucas 2 életmentő készülékkel is.
Major Roland, a Pápai Mentőállomás vezetője elmondta, hosszú évek óta hagyomány, hogy a mentőszolgálat megalakulásának évfordulójához kapcsolódóan nyílt napra várják az érdeklődőket.
-Nagy örömünkre évről évre sokan ellátogatnak a nyílt napunk kicsik és nagyok egyaránt. A gyerekeket legjobban a mentőautók érdeklik, arra szívesen beülnek, megnézik az eszközparkunkat - emelte ki a mentőállomás vezetője.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!