Nyolcadik alkalommal szervezik meg az Ökumenikus Napot Pápán


2018-05-12 12:07:52  | cikk: Babos Petra  | 


Nyolcadik alkalommal szervezik meg az Ökumenikus Napot Pápán főképe
Nyolcadik éve szervezik meg Pápán, pünkösdhétfőn az Ökumenikus Napot, melynek új helyszíne az Esterházy-kastély udvara lesz.
Márkus Mihály református lelkész a program kapcsán elmondta, a rendezvény 10 órakor floorball kupával indul. A 14 órakor kezdődő megnyitót követően egyházi intézmények csoportjai lépnek majd fel a színpadon, és idén is meghirdették a hat templomot érintő örömfutást is a belvárosban. Újdonságként egy 3 kilométeres futóverseny is lesz, melyre a helyszínen lehet majd nevezni korosztályok szerint.
-A rendezvényhez kapcsolódik az Ökumenikus Napi Bibliatörténet-mondó verseny is, valamint a gyermekrajz-pályázat is hasonlóan az előző évekhez. A pályaműveket művésztanárokból álló szakavatott zsűri bírálja majd el, a legjobb munkákat pedig díjazni fogjuk pünkösdhétfőn. A rajzokból kiállítást rendezünk be a katolikus iskola aulájában, melynek megnyitóját kedden délután tartjuk majd. Az Esterházy-kastély termeiben a gyermekeket játszóház is várja. A rendezvény elmaradhatatlan része a biblia ételkóstoló, ahol bárki ingyenesen megízlelheti a korabeli ételeket. Az istentisztelet negyed hatkor kezdődik a kastély udvarán, majd közös énekléssel zárul a rendezvény. Eső esetén a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulája és termei adnak otthont a programnak - tudtuk meg Márkus Mihálytól, aki hozzáfűzte, sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.


Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!