Két góllal nyert az Érd


2018-05-12 20:18:03  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Két góllal nyert az Érd főképe
A Veszprém elleni megyei rangadó után a bronzra hajtó Érdet fogadta az NB III-as labdarúgó bajnokság szombati játéknapján a Perutz FC. Hazai pályán jól szerepel idén a Perutz, hiszen a III.kerület elleni botlást leszámítva Pápán négyből négy győzelmet számláltak a sárga-kékek. A mostani ellenfelek első találkozásra is emlékezetesre sikeredett, hiszen ősszel vesztes állásból fordított az Érd, majd a 75.percben Jurik Patrik állította be a 2-2-es végeredményt. A pápaiak középpályása sérülés miatt nem volt ott a keretben, Marton Miklós a Sánta - Bohner, Kozma, Császár, Böröczky - Somogyi, Baldauf, Iványi, Nagy B., Németh - Szabó Zs. összetételt küldte pályára. Komolyabb helyzet nélkül lehozták a felek az első félidőt, sem Sánta, sem Kertész képességeit nem tesztelték a mezőnyjátékosok, néhány kósza távoli kísérletet jegyezhettünk csak fel, ám ezek többsége sem talált kaput. Hiányzott a vállalkozó szellem, a kreativitás, 0-0-val vonultak öltözőbe a felek. Nem pörgött fel a második félidőre sem a pápai csapat, sőt egy korán bekapott góllal már öt perc játék után hátrányba került: egy jobb oldali szöglet után a hosszún bántóan egyedül álló Pál Szabolcs passzolt a védők asszisztálása mellett az üres kapuba 0-1. A folytatásban sem tudott változtatni a játékán a Perutz, rengeteg pontatlanság, hiba, rossz indítás jellemezte a játékukat. A 84. percben eldőlt a három pont sorsa, egy ajándék tizenegyessel ugyanis kettőre növelte a különbséget az Érd, a játékvezető szerint Melczert buktatják a tizenhatoson belül. A büntetőt a jobbra vetődő Sánta mellett a sértett a kapu bal oldalába helyezte 0-2. Két perccel később újabb tizenegyest rúghatott a vendég csapat, ez viszont már jogos volt: Koncsag rántotta le Balázsovicsot. A tizenegyest azonban Melczer csúnyán mellé lőtte, így nem változott az állás, ahogy a hátralévő percekben sem, 2-0-ra nyert az Érd.

Perutz FC - Érdi VSE 0-2 (0-0) Gsz.: Pál, Melczer

Perutz FC: Sánta - Bohner, Kozma, Császár, Böröczky - Somogyi, Baldauf, Iványi (Farkas 70), Németh (Koncsag 63)- Szabó Zs.

Érdi VSE: Kertész - Németh, Csiszár, Pallagi, Bozsoki - Melczer, Kónya, Ország, Pál (Balázsovics 54) - Koós (Hegedűs 63), Kelemen (Pintér 82)

Marton Miklós: Meggyőződésem, hogy az NB III-as mezőny legjobb csapatával találkoztunk ma, hiába állnak „csak” a harmadik helyen. Annyit tudtunk játszani, amennyit az ellenfél engedett, mindent megpróbáltunk, hogy legalább egy döntetlent kicsikarjunk, sajnos nem sikerült. Ismét egy gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, a jogtalan tizenegyes után pedig eldőlt a meccs. Gratulálok az Érdnek, mert sokkal jobb futballt játszottak, mint mi.

A bajnokság május 20-án a Puskás Akadémia II. ellen idegenben folytatódik.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-05-12 20:18:03

Két góllal nyert az Érd


ajánlott cikk főképe

2018-05-25 14:05:46

Csatlakozz a Kihívás Napjához!


ajánlott cikk főképe

2018-07-20 16:51:13

A Himalája az álmom - beszélgetés Mógor Péter hegymászóval


ajánlott cikk főképe

2018-05-30 11:54:10

Kilián aranyérem a megyei kézilabda bajnokságban