A versenyzőké volt a Lovasmajális harmadik napja


2018-05-13 15:16:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A versenyzőké volt a Lovasmajális harmadik napja főképe
A kilencedik alkalommal megrendezett Lovasmajális, záró, harmadik napján a versenyzőké volt a terep. A vasárnapi alkalom délelőttjén a díjlovagló számokat tartották, délután pedig különböző kategóriákban és korosztályokban díjugratást rendeztek. A Lovasmajális programjában először kapott helyet a díjlovaglás, ennélfogva az érdeklődésre sem lehetett panasz, összesen 38-an neveztek. A díjlovaglás a lovassport magas követelményű válfaja, célja: harmonikus idomítás által a ló kiegyensúlyozott atlétává történő fejlesztése, valamint a ló alkatának és képességeinek harmonikus kifejlesztése.
- Díjlovagló versenyünk a Nyugat-Magyarországi Magyar Imre Regionális Díjlovagló Bajnokság első fordulója is egyben - mondta el érdeklődésünkre Kocsis László versenyigazgató. - A bajnokság célja a díjlovaglás népszerűsítése, színvonalának emelése, a gyermek és utánpótlás versenyzők versenyzési lehetőségeinek bővítése, felkészülési lehetőség biztosítása, magasabb szintű versenyekre. A verseny hat fordulóból és egy döntőből áll, Pápa mellett Keszthely, Sárvár, Segesd, Győr és Nagycenk szerepel a helyszínek között. Veszprém, Vas, Győr-Moson-Sopron és Zala megye főleg kezdő lovasai látogattak el hozzánk.
A díjlovagláshoz hasonlóan a díjugratásra is sokan neveztek, 70 felett volt az indulók létszáma a 90 centiméteres akadálytól egészen a 120-ig, utóbbi kategória a Bőhm Róbert emlékverseny nevet viselte.
- Már a délelőtt folyamán is születtek dobogós pápai helyezések, és biztos vagyok benne, hogy versenyzőink a díjugrató pályán is megállják majd a helyüket, jóslatokba nem szeretnék bocsátkozni, bízom benne, hogy senki sem távozik majd keserű szájízzel. Úgy gondolom, szervezőként nekünk sem lehet okunk panaszra, hiszen a három nap összegzéseként elmondhatom, hogy jól sikerült az idei rendezvényünk, igaz a nulladik napon az iskolások kevesebben voltak a vártnál, ez a különböző kirándulásokkal magyarázható, de a szombati napon a show műsoraink sok érdeklődőt vonzottak, jól szórakozott a közönség. A vasárnapi nap inkább a szakmának szól, de itt sem lehet okunk panaszra.

Eredmények hamarosan.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-06-01 21:18:06

Jubilált a Munkácsy tornaünnepélye


ajánlott cikk főképe

2018-06-22 10:51:37

Hangya kézinyár 2018.


ajánlott cikk főképe

2018-06-27 16:00:54

Edzőt vált a Pápai Kosárlabda Club


ajánlott cikk főképe

2018-08-31 09:34:44

Esélyesként javítana a Perutz FC