Bibliai történetek elevenedtek meg az ökumenikus napi rajzpályázaton


2018-05-15 20:26:52  | cikk: Babos Petra  | 


Bibliai történetek elevenedtek meg az ökumenikus napi rajzpályázaton főképe
A VIII. Pápai Ökumenikus Nap kapcsán negyedik éve hirdettek rajpályázatot a történelmi felekezetek. Az előző évek sikerein felbuzdulva idén több mint 160 szebbnél szebb pályamunka érkezett az óvodás és iskoláskorú gyerekektől. Az alkotások a mai naptól tekinthetőek meg a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában péntekig, majd hétfőn, az Ökumenikus Napon az Esterházy-kastélyban.
A megjelenteket Márkus Mihály református lelkipásztor köszöntötte, majd Kerpel Péter művésztanár, a zsűri egyik tagja nyitotta meg a színes és egyedi tárlatot, aki gratulált minden résztvevőnek, s elmondta, a munkákon látszik, hogy a gyerekek nagy örömmel és szívesen festenek, rajzolnak, ezért öröm volt nézegetni a képeket, amelyek árulkodnak arról, hogy olvassák a Bibliát. Szemet gyönyörködtető a sokszínűség is, hiszen minden kép egyedi.
A rajzpályázatra az alsó tagozatosok kedvenc bibliai történetüket vetítették papírra, a felsősök pedig a megadott történetből választhattak. A legjobb alkotásokat pünkösdhétfőn, az ökumenikus napon jutalmazzák.

A tárlatmegnyitón a Bartók Béla AMI diákjai működtek közre gitáron.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-18 22:29:01

Készül a kastélykerítés


ajánlott cikk főképe

2018-08-25 22:58:26

Sikeres volt a megyei roma nap Pápán


ajánlott cikk főképe

2018-09-16 19:01:34

Elkészült a vadászgépet tartó szerkezet zsaluzata


ajánlott cikk főképe

2018-06-16 13:24:40

Malomkereső túra a Játékfesztiválon