Igazi csapatként küzdöttek a petőfis lányok


2018-05-22 18:49:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Igazi csapatként küzdöttek a petőfis lányok főképe
Az ország legjobb húsz középiskolás lány focicsapata (19 megye és Budapest legjobbja) versengett egymással Székesfehérváron, a maroshegyi Mezővári József Sportpályán, a lány labdarúgó diákolimpia döntőjében. A városunkat, ezzel együtt Veszprém megyét képviselő Petőfi Sándor Gimnázium minden idők legjobb eredményét elérve országos hatodik helyezést szerzett.
A szervezők a résztvevőket négy ötös csoportba osztották, a pápaiaknak nem volt szerencséjük a sorsolásnál, hiszen erős csoportba kerültek, a 'C' jelűben a Budapest - Kecskemét - Hatvan - Kisvárda négyesből kellett minél előkelőbb helyet kiharcolniuk. A petőfisek kiválóan teljesítettek, első meccsükön ugyan alulmaradtak az esélyesebb MTK-val szemben, majd egy harcos meccsen viszont legyőzték a Kecskemétet (3-0) és visszavágtak a Hatvannak a tavalyi vereségért (3-0). A Kisvárda elleni 3-1-es sikerükkel már a legjobb nyolc közé kerültek, ám az utolsó csoportmeccsen sajnos a csapat kapusa és védője is kidőlt, akik térdsérülés miatt kénytelenek voltak a torna további küzdelmeinek búcsút inteni.
- Másnap a legjobb nyolc csapat egyenes kieséses rendszerben folytatta a küzdelmeket, aminek egy cserével vágtunk neki - mondta Koncz János, az iskola testnevelője. - A legjobb négy közé jutásért a tavalyi bronzérmes Székesfehérvár ellen alulmaradtunk, majd a Kazincbarcikával mérkőztünk meg, akiket 1-0-ra legyőztünk. Az ötödik helyért Debrecen volt az ellenfél, itt már kijött a fáradtság a lányokon - másfél nap alatt ez már a hetedik meccsük volt - a vereség ellenére így is a szenzációs, hatodik helyen végeztünk. Mindkét napon igazi csapatként játszottak a lányok, küzdöttek egymásért, nem volt elveszett labda, dicséret illet mindenkit. Úgy gondolom ez az egymásért küzdeni akarás volt a siker kulcsa, a diákok lelkesedésből, akaraterőből egyaránt csillagos ötösre vizsgáztak.
A döntőt Győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiuma nyerte, mely megvédte tavalyi címét.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-07-02 17:42:24

Megkezdte a felkészülést a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2018-09-30 18:21:23

Megtört a jég, ismét nyert a Perutz


ajánlott cikk főképe

2018-09-10 14:29:55

Kis Károly emlékversenyt rendeznek


ajánlott cikk főképe

2018-08-22 17:27:38

Nyári kosártábor