Módosították a költségvetést a nemzetiségi önkormányzatok


2018-05-29 11:32:23  | cikk: Babos Petra  | 


Módosították a költségvetést a nemzetiségi önkormányzatok főképe
Elfogadta a 2017. évi gazdálkodásról és a 2017. évi pénzügyi ellenőrzések tapasztalatairól szóló beszámolót a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat is.
Markos Róbertné, a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a 2018. évi költségvetés módosítása kapcsán elmondta, idén több mint 2.000.000 Ft-ból gazdálkodhatnak.
Terveik között szerepel, hogy augusztusban Bakonybélbe egy csillagnézésre elmennek. A testület megszavazta, hogy a Pápán is alakuló roma Mária Rádióban ők is tevékenykedjenek.
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat ülésén Pillerné Fódi Ilona elnök elmondta, a 2018. évi költségvetés határozatot azért kellett módosítani, mert a feladatalapú támogatás bekerült a költségvetésbe.
A testület elfogadásra javasolta a Pápai Városi Óvodák működését érintő módosításokat is, mi szerint az önkormányzat áthelyezi a városi óvodák székhelyét a Huszár Lakótelepi Tagóvodába, s ezzel együtt megemeli a Huszár Óvodába felvehető maximális gyermeklétszámát. A testület egyhangúlag támogatja Csákvári Judit, a Pápai Városi Óvodák óvodavezetői beosztás ellátására érkezett pályázatát is.
A német nemzetiségi önkormányzat a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában 100.000 Ft-tal támogatja a nemzetiségi oktatást, az óvoda nemzetiségi Rozmaring csoportját pedig 30.000 Ft-tal.
Pillerné Fódi Ilonától megtudtuk, az ugodi drámafesztiválon a pápai munkácsysok nyertek a kislődi iskolával együtt, így ők egy hetes drámatáborba vehetnek részt Nemesnádudvaron. A Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közössége az utaztatás költségének a felét átvállalta, a másik felét pedig a pápai és a kislődi nemzetiségi önkormányzat finanszírozza majd.
Vegyes ügyek keretében szó esett arról, hogy együttműködési megállapodást kötnek a gannaiakkal.
Minden évben a legjobb három tanulót megjutalmazzák a városlődi nemzetiségi táborába való részvétellel. Idén is így lesz majd. - határoztak a német nemzetiségi önkormányzat tagjai.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-07-20 22:46:05

Utolsó munkafázisok a Jókai utcán


ajánlott cikk főképe

2018-12-15 21:40:51

Szentesi Zöldi László: meglátásom szerint a magyar kormány jól végzi munkáját


ajánlott cikk főképe

2018-11-20 09:59:05

A KRESZ változásairól


ajánlott cikk főképe

2018-09-27 22:44:29

Gazdag programot kínál az Országos Könyvtári Napok