Szépkiejtési verseny az Allegrónál | Pápa Ma

Szépkiejtési verseny az Allegrónál


2018-05-31 19:25:09  | cikk: Babos Petra  | Az Allegro Napok keretien belül több házi- és városi, járási versenyt is szerveztek. Ma délután szépkiejtési versenynek adott otthont a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasóterme.
Hegedűsné Szabó Éva igazgatóhelyettes kérdésünkre elmondta, 17 általános és középiskolás diák nevezett a megmérettetésre, többek között a Tarczyból, a Szent Istvánból, a Weöresből, a Petőfi Gimnáziumból, a Mezőgazdasági Szakgimnáziumból és a pápakovácsi iskolából.
-Az ötödik és hatodik osztályoknak egy Lőrincze Lajos tanár úrról, a 7. és 8.-osoknak Korsós tanár úr oroszórájáról, míg a középiskolásoknak Nemes ember címmel kellett felolvasniuk legjobb tudásuk szerint a szövegrészletet. A versenyt Schrei Balázs tanár szervezte - mondta Hegedűsné Szabó Éva.
A diákokat három tagból álló zsűri értékelte, akik pontozták a fonetikát, a prozódiát is. A versenyzők arany, ezüst és bronz minősítésben részesültek az oklevél mellett.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-07-13 15:32:16

A kórház főigazgatója volt a GYFGK vendége


2018-06-22 15:05:31

50 millió forint óvodafejlesztésre


2018-06-01 20:20:12

Kitáncolták a májusfát


2018-05-29 11:32:23

Módosították a költségvetést a nemzetiségi önkormányzatok