A robotika alapjaival ismerkedhettek a könyvtárban


2018-06-02 16:38:44  | cikk: Babos Petra  | 


A robotika alapjaival ismerkedhettek a könyvtárban főképe
A Stiefel Kft. jóvoltából a robotika, a programozás alapjaival ismerkedhettek meg a Jókai Mór Városi Könyvtárba látogatók szombaton délelőtt.
Az ország egyik legismertebb térképgyártó cégének képviselője bemutatta az érdeklődő gyerekeknek és szüleiknek a Bee-Bot-ot. A méhecskébe 40 program fér bele.
-A Bee-Bot egy egyszerű és gyerekbarát kivitelű programozható játékrobot, mely tökéletes eszköz az óvodapedagógusok és tanítók számára az irányok tanításához és gyakorlásához, illetve a programozás alapismereteinek játékos elsajátításához. Kiválóan alkalmas a diákok motiválására és komplex kompetenciafejlesztésre (algoritmikus gondolkodás, problémamegoldás, kreativitásfejlesztés) egyaránt. Az eszköz a hozzákészített eredeti gyakorlópályán vagy tetszőleges, egyénileg elkészített pályával használható. A kiindulópontra helyezve a beprogramozott lépéseket hajtja végre, a lépéssor végén hangjelzést ad - mondta el Papp Nándorné, regionális igazgató.
A bemutatón a kiterjesztett valóságról is szó esett.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-11-10 19:36:16

Az egészség megtartása kötelesség - könyvbemutató a városi könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2018-12-18 01:04:21

Ünnep a Barátság Klubban


ajánlott cikk főképe

2018-12-04 21:51:18

Adventi koncert a Nagytemplomban


ajánlott cikk főképe

2018-11-27 22:12:15

"...szolgáljatok néki hűségesen..."


PÁPA időjárás