Érdekes kísérletek a katolikus iskolában


2018-06-04 21:19:59  | cikk: ha  | 


Érdekes kísérletek a katolikus iskolában főképe
Érdekes kémiai és fizikai kísérleteket láthattak a Szent István Római Katolikus Általános Iskola 7. és 8. osztályos diákjai az Elmű-ÉMÁSZ enHome Zöldjárat elnevezésű iskolai programjának köszönhetően. A katolikus iskolában hamarosan indul ez EFOP-pályázat, melynek egyik központi eleme a természettudományos ismeretek átadása. Ehhez kapcsolódóan hívták megeg Pápára a Zöldjáratot.

2016. januárjában indult az enHome Zöldjárat program, amely naprakész, izgalmas tartalmakkal várja a fenntartható fejlődés és környezetvédelem iránt érdeklődőket. A környezettudatosság egyre fontosabb szerepet tölt be életünkben, ezért a program célja, hogy a felnövekvő generációkkal is megismertesse a megújuló energiaforrások hasznosításában rejlő lehetőségeket és azok jelentőségét a jövőre nézve.

Látványos folyékony nitrogénes kísérlet

A kísérletekben a gyerekek is részt vehettek, látványos volt, amikor az egyik diák pólójára zúdult a -196°C-os folyékony nitrogén. Természetesen a kísérlet biztonságos volt, a nitrogéncseppek elpárologtak. Szó esett a napelemek működéséről is. Tóth Pál fizikatanár izgalmas kísérleteket mutatott be a környezettudatos energiafelhasználás hazai népszerűsítése érdekében. A 1,5 órás program során színes és érdekes kísérletekkel és interaktív elemekkel gazdagított formában arra kereste választ, hogy mi az energia, és hogyan állítjuk elő, hogyan lehet ezeket az energiaforrásokat környezettudatosan felhasználni, és milyen megújuló energiaforrások állnak rendelkezésünkre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-28 11:28:12

Közel száz résztvevő a járási népdaléneklési versenyen


ajánlott cikk főképe

2019-03-26 21:00:03

Szeretet és szolgálat, azaz diakónia


ajánlott cikk főképe

2019-04-10 21:19:34

Megkezdődött a piac építése


ajánlott cikk főképe

2019-03-05 20:23:39

Nőnapi ajándék a könyvtárban


PÁPA időjárás