Barta Andi horgolt csodái a Kékfestő Múzeumban


2018-06-05 23:14:46  | cikk: Babos Petra  | 


Barta Andi horgolt csodái a Kékfestő Múzeumban főképe
Barta Andrea horgolt csodáiból nyílott kiállítás a Kékfestő Múzeumban. A tárlatot Sós Mari, a Szarvaskör Egyesület elnöke nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy Barta Andi első kiállítását megnyithatja, s jó szívvel ajánlhatja a látogatók figyelmébe, hiszen a tárlat varázslatos, minden kiállított darab különleges.
Barta Andi autodidakta módon, az internet segítségével sajátította el a horgolás fortélyát. Először csak gyermekeinek és barátainak készített ajándékot, kendőt, poncsót, álomfogót.
-Egy évvel ezelőtt kezdtem el terápiás módon horgolni. Az egyik barátnőm hozott rengeteg fonalat, s ő megkért, csináljak neki egy poncsót, amit nagy örömmel megtettem. Úgy gondolom, a horgolás egyfajta meditációs is, hiszen nagyon kell figyelni közben. Nagyon szeretek horgolni, minden alkotásomnak van egy saját története is, hiszen mindegyik céllal készült - mondta az alkotó, majd hozzátette, számára a legkedvesebb darab a takaró, mert az egy varázstakaró. Úgy gondolta, ha gyermekként betakarózik, s álmodozik, akkor az az ő világa, azt ő alakítja, az kedves a szívének. A színes takaró egy kedves emléke a gyermekkorának.
Barta Andi álomfogókat is előszeretettel készít, amely az észak-amerikai indián kultúrában kézzel készült tárgy, aminek alapját egy fűzfából készült karika adja, melyre laza hálót szőnek. Ezt díszítik személyes, illetve szentelt kiegészítőkkel, például madártollakkal vagy gyöngyökkel. Az álomfogót az ágy fölé akasztják, mintegy bűbájként használva, hogy megvédjék gyermekeiket a rémálmoktól.
-Az álomfogók készítése közben a szeretet, mint lelkiállapot van bennem. Soha nem minta alapján csinálom őket, igazán úgy kezdek neki, hogy van egy mintám, de aztán úgy készítem, ahogy én jónak látom. Minden mandalának van neve, s amikor pedig idézetet keresek neki, akkor az éppen az adott érzelemvilágomat tükrözi. Mindegyik szívhez szóló, egyedi és a szeretet ihlette őket - tette hozzá az alkotó.
A kiállítás június 11-ig tekinthető meg a múzeum nyitvatartási idejében.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-15 15:05:54

Újraéleszteni tanítottak a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2018-10-31 14:57:55

Ingyenes parkolás a kórház előtt


ajánlott cikk főképe

2018-10-27 09:25:44

Eltérített, lelőtt, elszabadult, eltűnt repülőgépek - Kositzky Attila előadása


ajánlott cikk főképe

2018-09-03 23:03:05

Protestánsok a Bakonyban