A Szent Mauríciusz Kórus koncertje Pápán


2018-06-11 23:36:15  | cikk: ha  | 


A Szent Mauríciusz Kórus koncertje Pápán főképe

A Szent Mauríciusz Kórus története összefonódik a bakonybéli monostor történetével. 1998-ban térhettek vissza a bencések Bakonybélbe és természetesen vitték magukkal a zenei kultúrájukat is. 2002-ben nyílt arra lehetőség, hogy néhány falubelivel és a szerzetesekkel közösen kórust szervezzenek. 2017-ben gyermekkórussal is bővült a közösség a lelkes családoknak köszönhetően. A kar rendszeresen fellép Bakonybélben a templomban, de koncerteztek több helyütt Magyarországon és külföldön is.

A gyermek- és a felnőtt kórus is énekelt

Dr. Baán Izsák bencés szerzetes, a kórus karnagya elmondta, szándékuk volt, hogy közösséget építsenek, s azt látják, hogy ha van egy más cél, nem feltétlenül a hitélet, hanem mondjuk az éneklés, az még nagyobb kohéziót teremt a csoportban. Volt olyan tag, aki nem hívőként csatlakozott, de mára már a templomi fellépéseknek, a közösen megélt alkalmaknak, az összetartozás élményének köszönhetően nyitott lett Isten világa felé.

Telt ház volt a Ferences templomban

A kórus Pápára Édes Lászlóné meghívására érkezett. A Ferences templomban léptek fel, s városunk egyik gyönyörű barokk megszentelt helye zsúfolásig megtelt, pótszékeken is ültek a zeneszerető pápaiak. A repertoárban szerepeltek ortodox keleti dallamok, középkori kanciók, barokk és 20. századi zeneszerzők művei, valamint egyházi népének-feldolgozások, gospelek, spirituálék is. Az utolsó darabot, Király Miklós művét a bakonybéli Szent Mauríciusz Kórus és a pápai Nagytemplom kórusa közösen énekelte. A koncert nagyon nagy siker volt, Édes Lászlóné elmondta, hogy a tervek szerint ősszel ismét szerveznek hangversenyeket a Ferences templomban.

Képek:


Címkék: koncert
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-09 20:52:18

Adventi kórustalálkozó az Ótemplomban


ajánlott cikk főképe

2018-12-12 16:13:28

Örökzöld slágerek az Esterházy-kastélyban


ajánlott cikk főképe

2019-01-04 12:37:16

Újévi koncert az evangélikus templomban


ajánlott cikk főképe

2018-12-04 21:51:18

Adventi koncert a Nagytemplomban


PÁPA időjárás