Vasárnap megyei zarándoklatnak ad otthont városunk


2018-06-26 13:08:54  | cikk: Babos Petra  | 


Vasárnap megyei zarándoklatnak ad otthont városunk főképe
A Veszprém Megyei Német Önkormányzat, a Megyei Német Önkormányzatok Közössége és a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat Pápán tartja első ízben a megyei zarándoklatot. A rendezvényen 20 kórus, közel 350-400 taggal vesz részt.
Pillerné Fódi Ilona, a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, a rendezvény vasárnap 15 óra 30 perckor kezdődik a kórusok közös felvonulásával a Böröczky dombtól a Nagytemplomig, majd német nyelvű szentmisét celebrál dr. Mail József apát-plébános. Ezt követően lépnek majd fel a kórusok, 17 órától. A programon az összes Veszprém megyei német nemzetiségi kórus, énekkar képviselteti magát.
A pápai nemzetiségi önkormányzat már gőzerővel készül a rendezvényre. Mint kiderült, a nemzetiségi önkormányzat a szervezési munkákat vállalta fel. Így ők díszítik fel a templomot a programra, valamint hozzájárulnak az étkezési és egyéb költségekhez. Felkeresték a rendvédelmi szerveket is, a gördülékeny lebonyolítás érdekében.
A programra sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.
Vegyes ügyek keretében szó esett arról, hogy a városlődi német nemzetiségi táborba Matting Eszter, Lőke Eszter és Vörösvári Máté 8. osztályos munkácsys diák mehet. Ők a nyolc év során a német nemzetiségi versenyeken szép eredményeket értek el. Kialakulóban van egy partnerkapcsolat Winsiderrel, ahonnét diákok jönnek Magyarországra, s hat magyar kilátogat Bajorországba. Ebből kettő pápai lesz, Kőszegi András és Cserkuti Sándor tavaly nyerték el a lehetőséget, hogy mehettek a városlődi táborba. Idén is részt vehetnek a városlődi táborban, s utána Németországba utazhaznak.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!