Máltai tábor az önkéntesség jegyében


2018-07-04 12:14:26  | cikk: pi-pa  | 


Máltai tábor az önkéntesség jegyében főképe
Nemrégiben ért véget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Pápai Csoportjának Ifjúsági Önkéntes tábora. Az ötven gyermek számára szervezett program központi helyszíne az Esterházy-kastély volt.
A 11 és 16 év közti fiatalok számos érdekes és szórakoztató programon vehettek részt az öt nap során. Az Esterházy-kastélyban Cikornya és Pomádé foglalkozás, tárlatvezetés, barokk fotózás és számtalan kézműves foglalkozás és az építőkockák birodalma várta a táborozókat, akiknek lehetőségük nyílt bringóhintózásra és levendula szüretelésére is. A fiatalok városnéző sétán hallhattak érdekességeket a belváros történetével kapcsolatban, a Kékfestő Múzeumban pedig megtekinthették a nemrégiben felújított lójárgányos mángorlót és a látogatásuk idején a múzeumban tevékenykedő kékfestő műhelynek köszönhetően megismerkedhettek a kékfestés technikájával is.
A táborozók a szórakoztató programok mellett az önkéntességgel kapcsolatos programokon is részt vettek. Megismerkedhettek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységével, valamint rövidfilmek megtekintését követő beszélgetéseken és ezekhez kapcsolódó játékok segítségével foglalkoztak a fogyatékosság, kirekesztés, kortárs segítés témakörével.
A tábor résztvevői igazi közösséggé kovácsolódtak az öt nap során. Továbbra is rendszeresen találkoznak majd, a tervek szerint ők adják a bázisát a Szeretetszolgálat pápai ifjúsági csoportjának.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-06-26 20:35:06

Salgó Ferenc ötvenéves papi szolgálatát ünnepelte


ajánlott cikk főképe

2018-07-22 20:08:52

Fantasztikus fúvós finálé


ajánlott cikk főképe

2018-06-29 18:25:43

Projektlátogatás és beszámolók a képviselő-testület ülésén


ajánlott cikk főképe

2018-07-01 23:31:56

Veszélyes „játék” a drog