Pápára érkezett az Evangélikus képeskönyv


2018-07-06 19:39:49  | cikk: Babos Petra  | 


Pápára érkezett az Evangélikus képeskönyv főképe
A reformáció utáni 501. évben a Magyarországi Evangélikus Egyház bemutatja az Evangélikus képeskönyvet. A könyv az országos számos városába eljut, július 2. óta Pápán, a Fő téren, a Plébánia sor elején található. A tizenkét oldalas, rendhagyó köztéri installáció többek között az evangélikus egyház történetét és jelenét, a társadalomban végezett munkáját, a gyülekezeteket mutatja be.
-Balatonfüredről érkezett Pápára a hatalmas könyv. Ezúton is köszönetemet fejezem ki Áldozó Tamás polgármesternek és Unger Tamás alpolgármesternek, akik egyből támogatták az ötletet, hogy városunkba is elhelyezzük a könyvet pár hétre - mondta Polgárdi Sándor esperes, aki hozzátette, a könyv, mint ahogy az egyházi életünk is, nyitott, várják tehát a járókelőket, hogy tekintsék meg a képeskönyvet, ismerkedjenek meg az evangélikussággal.
-A római katolikusok és a wittenbergi katolikusok jól megférnek egymás mellett, így tehát örülünk, hogy a belvárosban, a Fő téren, a Nagytemplom előtt kaphattunk helyet. A keresztény felekezeteknek egy csomópontban való bemutatkozása az idelátogatók számára is elgondolkodtató, hiszen a városnak olyan keresztyén felekezetei vannak, amelyek értékeket mutatnak fel, melyeknek nemcsak gyülekezetei, templomai, hanem intézményei is vannak, s ezek nagyon fontosak. Ha ez a könyv nyitva marad, akkor ez a felekezet is közelebb kerül mindenkihez.
A képeskönyv július 23-ig tekinthető meg a Fő téren.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!