Takácsi még mindig veszélyben


2010-05-17 19:41:59  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Takácsi még mindig veszélyben főképe
Gumicsizma, esőkabát – így járja a város és kistérség árvíz sújtotta területeit délelőtt óta Áldozó Tamás, Pápa város alpolgármestere, hogy pontos képet kapjon a Védelmi Bizottság a rendkívüli mennyiségű csapadék okozta helyzetről. Legfrissebb tájékoztatása szerint Pápán apad a Bakonyér, a Malomkertben - ahol délelőtt kritikus volt a helyzet - most némi javulás látszik. A malomkerti árok elzárásával a víz utánpótlása csökkent és apadást tapasztaltak a Bakonyéren is. Hasonlóan javul a helyzet a Tarczy utcában, ahol ugyancsak húzódik vissza az áradat.
Nem szűnik azonban a vészhelyzet Takácsiban. A Gerence áradása jelenleg stagnál, ám Csótnál még mindig iszonyatos mennyiségű víz folyik át, ami Takácsi felé vonul le. Rontja a helyzetet, hogy a szántóföldek is víz alatt állnak, s azokról millió apró patakban a Gerencébe folyik a víz, nem engedve apadni a patakot. Az áradó Gerence már korábban átcsapott a 83-as főút hídján, itt továbbra is fokozott óvatossággal közlekedhetnek csak a járművek. Egy takácsi lakóingatlanból kitelepítettek egy családot, miután régi vályogházukat életveszélyessé kellett nyilvánítani. Vaszar is segítséget kért a Polgári Védelemtől, homokzsákokkal óvják a víz veszélyeztette területet. Bakonyszentivánon ugyancsak küzdenek az áradással. A Rákóczi utcában több házat homokzsákokkal védenek a víztől és az utca mindkét oldalán árkot ásnak a Bakonyból lezúduló csapadék elvezetésére. Itt egyébként délelőtt már úgy tapasztalták, hogy csökken a vízmennyiség, ám délutánra újra megemelkedett a vízszint. A településen több régi vályogház is van, ezek különös veszélynek vannak kitéve.
A védekezési munkálatokban a szakemberek mellett a települések lakói is folyamatosan részt vesznek – tudtuk meg Áldozó Tamástól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-25 19:59:59

Energetikai felújítás a Türr kollégiumában


ajánlott cikk főképe

2020-01-15 10:27:29

Babapszichológia - lélek, fejlődés, viselkedés 2 éves korig


ajánlott cikk főképe

2019-10-13 18:52:20

Pápán tartották a megyei német nemzetiségi gálát


ajánlott cikk főképe

2019-11-16 13:41:27

A szociális munka napját ünnepelték