Perutz FC: Vereség az első felkészülési meccsen


2018-07-08 19:28:37  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Perutz FC: Vereség az első felkészülési meccsen főképe
A felkészülés első hetének utolsó napján a Perutz FC lejátszotta első edzőmérkőzését, melyen a szintén harmadosztályú Jászberény 2-0-s győzelmet aratott.

Perutz FC - Jászberény 0-2 (0-0) Gsz.: Szanku, Farkas

Perutz FC: 1. félidő: Sánta - Szalai Cs., Császár, Udvardi, Böröczky - Somogyi, Molnárt, Győkér, Jurik, Szabó B. - Szedlacsek, 2. félidő: Szigeti - Füleki M., Kozma, Domján, Bohner - Baldauf, Szabó T., Kovács D., Iványi, Benecz - Füleki N., edző: Rozmán László. Jászberény: Menczeles (Miski) - László, Szemere, Szanyi, Fejes (Szabó T.) - Lékó (Bálint), Sándor I., Szőllősi, Győrfi (Borics) - Farkas J. (Szabó Á.), Szanku, edző: Arany László.

A jászberényiek egyhetes ausztriai edzőtáboruk lezárultát követően a hazafelé vezető úton még megálltak Pápán és összemérték erejüket a pápai alakulattal. A sárga-kékek keretét kettébontotta Rozmán László, a Perutz vezetőedzője mindegyik félidőre más-más csapatot küldött pályára, négy próbázó az első, ugyanennyi jelölt a második félidőben kapott lehetőséget a bizonyításra. A hatodik percben az egyik próbajátékos, Győkér Tamás átlövésből veszélyeztetett, de Menczeles kapus a helyén volt. Négy perccel később Lékó dolgoztatta meg Sántát, majd szintén a hazai kapu előtt egy labdavesztés után Farkas tévedett centiket. A félidő derekán Szanyi beadással feléről bedobása után Lékó bólintását hárította bravúrral Sánta. Tíz perccel a szünet előtt életjelet adott magáról a Perutz, Császár kiváló ütemű kiugratása után Szabó Bence átemeléssel próbálkozott, ám ez nem volt pontos, így a kint álló Menczeles könnyedén lehúzta a játékszert. Szünet után Szanku közeli lövését tolta bravúrral fölé Szigeti, majd még ugyanebben a percben megint Szanku kapott jó labdát az tizenegyespont környékén, és senkitől sem zavartatva a kapu bal oldalába gurított 0-1. Öt perccel később Iványi lábában volt az egyenlítés, ám a lövés centikkel elkerülte a vendég kaput. A 77. percben kettőre nőtt a különbség, Sándor mélységi indítása után Farkas jobb külsővel a bal sarokba pörgette a labdát 0-2. Az utolsó negyed órában a kilátogatók még Szigeti újabb védésének tapsolhattak, más említésre méltó esemény nem történt, a Perutz a vártnál gyengébb játékkal rukkolt elő, de bőven van még idő a javításra és természetesen a játékoskeret is erősödni fog, amitől minőségi javulást remélhetünk. Rozmán László is csalódottan csóválta a fejét a lefújás után.
- Ezt a mérkőzést beáldoztunk annak, hogy a nyolc próbajátékost megnézzük - nyilatkozta a nemrég kinevezett tréner. - Természetesen messze nem ez a pápai csapat az, amiben hosszútávon gondolkodunk, messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a ma látottakból. Sem a mutatott játékkal, sem néhány játékos hozzáállásával sem voltam megelégedve, biztos vagyok benne, hogy a közönség ilyen gyenge játékot a jövőben nem fog látni. Három meghatározó labdarúgóval is előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, ha minden jól megy, hamarosan csatlakoznak hozzánk, a nyolc próbajátékos többségétől pedig minden bizonnyal elköszönünk.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy Horváth Tamás a megyei bajnokságban szereplő Ajka Kristály csapatánál folytatja pályafutását. A csapatra a következő héten két felkészülési találkozó vár, július 11-én, szerdán 17 órától Mosonmagyaróvár, július 14-én, szombaton 11 órai kezdéssel pedig a Veszprém lesz az ellenfél.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-29 20:44:50

Három arany az úszóknál


ajánlott cikk főképe

2019-12-19 20:14:32

Jók között a legjobbak - Jó tanuló, jó sportoló díjátadó


ajánlott cikk főképe

2020-02-16 21:22:58

Legenda lett Ázsiában a Lombard Pápa korábbi játékosa


ajánlott cikk főképe

2019-09-30 10:15:50

Történelmi sikert értek el a kalapácsvetők