Sikeres felderítés a pápai nyomozók közreműködésével


2018-07-11 17:47:14  | cikk: HuHa  | 


Sikeres felderítés a pápai nyomozók közreműködésével főképe
Kilencezer Euro kárt okozott az a tolvajbanda, akik még tavasszal törtek be egy grazi gumiszerelő műhelybe, ahonnan 30 garnitúra, luxusautóra való felnit és gumiabroncsot tulajdonítottak el, megrongálták az épületet és irodai eszközöket is magukkal vittek. Az osztrák rendőrség nyomozati cselekményei azt állapították meg, hogy a tettesek magyarok, így a régóta meglévő kiváló szakmai együttműködésre alapozva a Pápai Rendőrkapitányság segítségét kérték az ügy felderítésére.
Dr. Nagy Ákos rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője

Az ügy részleteit dr. Nagy Ákos rendőr alezredes, a pápai kapitányság bűnügyi osztályának vezetője ismertette hírportálunkkal. Mint mondta, a mostani közös munka eredményeképpen az osztrák rendőrség tetten ért egy magyar elkövetői csoportot, akik ellen többrendbeli, dolog elleni erőszakkal elkövetett betöréses lopás miatt folyik eljárás.
-Már a tettenérést megelőzően zajlott köztünk együttműködés, információkkal segítettük az osztrák nyomozószervek munkáját, ami nagyban hozzájárult a tettenéréshez - tájékoztatott dr. Nagy Ákos.
Az elfogást követően a Pápai Rendőrkapitányság több más hazai kapitánysággal összehangolt cselekményt hajtott végre: az elkövetők tartózkodási helyén tartottak házkutatást, az egyik helyszínen pedig rátaláltak 12 garnitúra autógumira a 30-ból, valamint egy nagy értékű robogót is felleltek.
-A hazai rendőrkapitányságokat mi értesítettük és kértük a házkutatások végrehajtására - tudtuk meg a bűnügyi osztályvezetőtől, aki azt is elárulta, a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén is végeztek házkutatást, az elkövetők között ugyanis volt olyan, akinek a vélt tartózkodási helye itt van.
A lopások elkövetésével gyanúsítottak közül többen vizsgálati fogságban vannak, az osztrák rendőrség tovább dolgozik az ügyön, de a fellelt autógumikat ma a Pápai Rendőrkapitányságról hazaszállíthatta a szerviztulajdonos és a pápai rendőröknek sikerült megtalálniuk a robogó gazdáját is.
-Nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan sikerült felderíteni az ügyet és megtalálni a tetteseket. Büszke vagyok az osztrák rendőrségre és magyar kollégáikra, az eredményes nyomozásért és együttműködésért - mondta Karl-Heinz Nais, a gumiszerviz tulajdonosa. Mint mondta, ugyan csak 12 garnitúrát leltek fel a rendőrök az ellopott 30-ból, de ez is nagyon sokat számít, hiszen ezeknek a garnitúráknak megvan a gazdája.
A luxusautókra való gumi- és felnigarnitúrák közül 12 már megkerült, ezeket ma hazaszállíthatta a szerviztulajdonos

A Pápai Rendőrkapitányságnak évekre visszanyúló, eredményes szakmai együttműködése van osztrák társszerveivel, több alkalommal közreműködtek olyan bűncselekmények felderítésében, melyet Ausztriában követtek el magyar állampolgárságú személyek. Szinte hetente cserélnek információkat egymással a különböző nyomozások során. A mostani ügyben is tovább nyomoz az osztrák rendőrség, ebben szintén partnere a Pápai Rendőrkapitányság, így vélhetően még lesz feladatuk a pápai nyomozóknak is - közölte dr. Nagy Ákos rendőr alezredes.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-17 21:44:46

Korcsolyapálya a kastélyudvarban


ajánlott cikk főképe

2018-09-03 17:31:38

Rendőrök az iskoláknál


ajánlott cikk főképe

2018-10-31 14:57:55

Ingyenes parkolás a kórház előtt


ajánlott cikk főképe

2018-08-26 09:40:26

1Úton zarándokoltak az édesanyákért