A kórház főigazgatója volt a GYFGK vendége


2018-07-13 15:32:16  | cikk: Babos Petra  | 


A kórház főigazgatója volt a GYFGK vendége főképe
Dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója volt a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör legutóbbi vendége.
A főigazgató elmondta, ő az 1980-as években került a pápai kórházba, mely intézmény sok változáson ment keresztül, az orvoslás, a járóbeteg-ellátás területén az elmúlt évek során.
-A járóbeteg-ellátás kapcsán a technikai fejlődést emelném ki. A 80-as években a radiológia egyetlen egy átvilágító röntgenberendezésből állt, ez volt akkor az összes diagnosztikai berendezésünk, amit használhattunk. A laborvizsgálatok a kézi, illetve a kémiai reakciókon alapuló vizsgálatokat jelentették. Az egyszerű átvilágító berendezéstől a 2018-as évig eljutottunk olyan specializálódásig minden területen, ami nem elhanyagolható a betegség diagnosztizálásánál - emelte ki, majd hozzáette, az orvos-beteg kapcsolat is változott, vagyis automatizáltabbá vált, sajnos sokszor nincs idő beszélgetni a betegekkel, nagy jelentőséggel bír a technika adta vizsgáló módszer, így aztán az a fajta személyes kontaktus, ami régebben megvolt, időhiányában mára egyre kevesebb.
Dr. Vörös Ibolya előadásában beszélt még a kórházat érintő felújításokról is az érdeklődő közönségnek.
A GYFGK soron következő összejövetelén Hudi József tart majd előadást.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-09 20:10:11

Újabb máltai családi délelőtt


ajánlott cikk főképe

2018-10-20 19:22:44

Pesti lányok - film és beszélgetés '56-ról a Refiben


ajánlott cikk főképe

2018-11-10 13:22:04

Tizenegy emlékdiplomás pedagógust köszöntött az önkormányzat


ajánlott cikk főképe

2018-12-05 21:01:55

Mikulásváró délután a Tarczyban


PÁPA időjárás