Zsinagógai séták


2018-07-25 22:05:11  | cikk: Babos Petra  | 


Zsinagógai séták főképe
A Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület Zsinagógai séták elnevezéssel hirdetett több alkalomból álló programsorozatot, melynek első összejövetelét ma tartották a zsinagógában.
Schmidt Orsolya, a Pápa és Környéke Zsidó Hagyományőrző Egyesület elnöke elmondta, nagy örömükre az egyesületnek egyre több programja van az épületben, s mindig azt tapasztalják, hogy minden egyes rendezvényre érkeznek olyanok, akik még nem járták a zsinagógában.
-Úgy gondoltuk, hogy nagy szükség lenne arra, ha megnyissuk a zsinagóga épületét. Sikerült a város vezetőségével egyeztetnünk, s szerdánként egészen augusztus utolsó szerdájáig 17 és 19 óra között nyitva lesz a zsinagóga. Megpróbáljuk ezen időtartamot még tartalmassá tenni, így ilyenkor tematikusan felölelünk egy-egy témát, amiről beszélgetünk az érdeklődőkkel 15-20 percben. Reméljük, így egy kicsit még jobban megismerhetik a résztvevők a zsidóság történetét, életét. Próbálunk olyan témákat érinteni, amelyek a legtöbbször felmerülnek kérdésként, így szó esik augusztus 1-én az ünnepekről a zsidóság életében, augusztus 8-án a zsidóság jelképeiről, augusztus 15-én az étkezés sajátosságairól, augusztus 22-én pedig a Szombatról, majd augusztus 29-én a héber nyelv lesz fókuszban - tudtuk meg Schmidt Orsolyától, aki hozzátette, a tematikus „sétáikat” ő és Schmidt Dezsőné, az egyesület tagja vezetik majd.
Az összejövetelek célja az is, hogy a szeptemberi zsidó kulturális napra már mindenki egy kicsit felkészültebb legyen, így könnyebb lesz majd tájékozódni a programok között.
A zsinagóga nyitva tartási idejében lehetőség nyílik az épület megtekintésére, fényképezésére és az elhangzó témakörök megismerésére. Szeretettel várják az érdeklődőket korosztályi határok nélkül.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-03-07 20:40:29

Belvíztározó készült Pápadereskén


ajánlott cikk főképe

2019-05-13 15:42:07

Rákász Gergely ismét Pápán koncertezett


ajánlott cikk főképe

2019-03-07 20:07:47

Komplex angol nyelvi verseny a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2019-03-07 18:37:37

Éjszakázz a múzeumban - A Kékfestő Múzeum legújabb programja


PÁPA időjárás