A strandolók biztonságáért


2018-07-27 09:17:37  | cikk:  | 


A strandolók biztonságáért főképe
A pápai rendőrök bűnmegelőzési tanácsokat adtak a városi fürdőbe érkezőknek.

A Pápai Rendőrkapitányság prevenciós munkatársa - diákjárőrök közreműködésével - 2018. július 26-án délelőtt bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó kiadványokat adtak át a városi strandra érkező vendégek számára. A biztonságos strandolás érdekében az alábbiakra hívták fel a fürdőzők figyelmét:

-Vízpartra csak a legszükségesebb értékeit vigye magával és éljen az értékmegőrző nyújtotta biztonsággal! A parton hagyott értékeket ne hagyja őrizetlenül, célszerű, ha valaki mindig marad a csomagok mellett.

-Mindig győződjön meg arról, hogy leparkolt autóját bezárta-e. Az oldalablakokat és a tetőablakokat se hagyja nyitva! Az autóban ne hagyjon értéket!

-Amennyiben szervezett úton szeretne részt venni, utazása megszervezése során leinformálható, ismert utazási irodát válaszon és rendelkezzen megfelelő biztosítással! Csak intézményeknél (pl. bank, utazási iroda, pénzváltó) váltson valutát, kerülje az utcán Önt erre csábító magánszemélyeket, még akkor is, ha árfolyamuk kedvezőbb!

-Nyaralása alatt kérje meg egy megbízható ismerősét, hogy felügyeljen házára, lakására a távolléte alatt. Ne verje nagydobra, hogy nyaralni megy és a nyaralás alatt se tegyen közzé olyan fotókat, bejegyzéseket az interneten, amiből kikövetkeztethető, hogy otthona üresen áll. 

-A lakásból való távozás előtt az ajtókat, ablakokat zárja be! Amennyiben teheti, védje otthonát riasztó berendezéssel! Lakáskulcsot lábtörlő alá, virágcserépbe stb. még rövid időre se tegyen!

A délelőtt folyamán a diákjárőrök a gépkocsi feltörések megelőzése érdekében a parkolóban várakozó gépkocsik szélvédőjén is tájékoztatót helyeztek el, amelyben arra figyelmeztettek, hogy az autók utasterében hagyott értékek nincsenek biztonságban.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A rendőrségi toborzás, valamint a „Fókuszban a biztonság” című Veszprém megyei bűnmegelőzési program keretében 2019. január 25-én 10 órától 11 óráig a pápai Jókai Mór Városi Könyvtárban (Pápa, Fapiac tér 14.) várja az érdeklődőket a Pápai Rendőrkapitányság.

A rendőrség...

2019-01-21 14:53:41

Toborzás és prevenció a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2019-01-09 07:57:13

Hat baleset az év első hetében


ajánlott cikk főképe

2018-10-18 16:19:53

Fontos, hogy jól lásson és jól látszódjon!


A szeretet ünnepére készülve kérjük, hogy vagyontárgyainak biztonságát is tartsa szem előtt és fogadja meg az alábbi tanácsainkat!

-Óvakodjon a zsebtolvajoktól! Táskáját mindig zárja be és nagy tömegben, tömegközlekedési eszközön szorosan fogja magához.

-Amennyiben gépkocsit...

2018-11-29 13:40:07

Rendőrségi tanácsok a karácsonyi készülődés idejére


PÁPA időjárás