A kerékpársport megszállottja - beszélgetés Ferenczi Balázzsal


2018-07-27 12:11:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A kerékpársport megszállottja - beszélgetés Ferenczi Balázzsal főképe
Kétszer műtötték térdszalag-szakadással, elit kategóriában versenyez, a Bakonyban és Ausztriában edz, 24 óra alatt Krk szigetéig tekert, idővel pedig külföldön is szeretné megmutatni magát - ő Ferenczi Balázs, a Bakony Racing Team 22 esztendős versenyzője.
Balázs 12 évvel ezelőtt, 10 évesen pattant először nyeregbe, BMX kerékpárjával rendszeresen megfordult barátaival a pápai skate parkban. Idővel egyre komolyabb trükköket sajátított el, versenyekre is járt, majd beköszöntött a mountain bike „időszak”, ahol a profik között 17 évesen a Tapolcán rendezett bajnokságon harmadik lett. Ezután sajnos több komoly sérülés hátráltatta, mindkét térdét műteni kellett az esések miatt, emiatt Balázs megint a váltás mellett döntött, elszántságának és tehetségének köszönhetően aztán ebben a szakában is sikeres lett.
- A maraton mountain bike-ozásra váltottam, ez egy sokkal biztonságosabb, erőnléti sportág - mesélte a fiatalember. - Rengeteg sporttársat ismertem meg az évek során, akik sokat segítettek, tanácsokat adtak. Az intenzív edzések után körülbelül három év elteltével már versenyen is rajtvonal mögé álltam, mountain bike maraton szakágban és időfutamokon szoktam indulni, illetve van egy téli kiegészítő sportágam, a cyclocross, aminek a lebonyolítása ugyanúgy tömegrajttal történik, mint a maratonozás, egyszerre indul el az egész mezőny, itt a szabályok illetve az időjárási körülmények miatt viszont másfajta kerékpárral versenyzünk.
A sportember büszkén mesélte, hogy 2018-ban egy versenytől eltekintve mindenhol a dobogó legmagasabb fokára szólították, immár a Bakony Racing Team tagjaként, hiszen 2017 végén meghívást kapott az újonnan megalakult csapatba, aminek örömmel tett eleget. Kérésünkre Balázs egyik legemlékezetesebb túráját is elmesélte, barátaival ugyanis egészen Horvátországig tekert.
- Gicről indultunk és letekertünk Krk szigetre, Baskára. Ezt az 515 kilométeres távot 23 és fél óra alatt teljesítettük úgy, hogy összesen 18 órát ültünk a nyeregben és csak kicsivel több, mint öt órát pihentünk. Hatalmas élmény volt, még éjszaka is gyűrtük a kilométereket.
Balázs a közeljövőben a Cyclocross Magyar Kupa elit, illetve a mountain bike maraton hosszú távú kategóriájában tervez indulni, sőt szeretné magát külföldön is megmérettetni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-04-18 11:42:59

Tovább a megkezdett úton - Sárvárra utazik a Perutz


ajánlott cikk főképe

2019-02-14 22:16:47

Az év para-sportolója: Gelencsér Róbert!


ajánlott cikk főképe

2019-05-04 11:15:34

Három alapembere nélkül készül a Perutz


ajánlott cikk főképe

2019-05-06 17:02:07

Embert próbáló időjárásban tekertek


PÁPA időjárás