Városrészi napra készül a Tókertváros


2018-08-01 21:21:52  | cikk: HuHa  | 


Városrészi napra készül a Tókertváros főképe
A hétvégén, szombaton rendezik meg a Tókertben élők városrészi napját, de természetesen nemcsak a városrészben élőket várják a rendezvényre a szervezők. A program a hagyományos forgatókönyv szerint zajlik majd, délelőtt főzőversenyre várják a csapatokat, délután pedig kulturális és szórakoztató programok kínálnak kikapcsolódást a rendezvényre kilátogatóknak.

Ezúttal Jókai bablevest kell főzniük a csapatoknak - a városrészi nap így kötődik a Jókai-emlékévhez - tudtuk meg Császár Endrétől, Tókertváros egyik önkormányzati képviselőjétől. A nap első felében ezen kívül sportrendezvényeket szerveznek: kispályás labdarúgó tornára várják a focikedvelőket és vetélkedőre invitálják a családokat. Információink szerint nyolc csapat vállalta a bablevesfőzést és szintén nyolc csapat nevezett a labdarúgó kupára.
-A tókerti napról nem hiányzik majd az ugrálóvár és a kézműves foglalkozás sem, délután pedig változatos színpadi programokkal várjuk a látogatókat. Fellépnek a tókerti óvodások, lesz meseelőadás, tánc- és néptánc bemutató, azt este sztárvendége pedig Soltész Rezső lesz - ismertette a rendezvény menetét a képviselő. Hozzátette, a Tókerti Városrészi Napon jellemzően mindig nagyon jó az idő és mindig nagyon sok érdeklődő van, ebben bízik az idei évben is.

Hasonló várakozásokat fogalmazott meg Áldozó Tamás polgármester, a Tókert másik képviselője, aki arról szólt, a Tókertvárosban élők identitása erős.
-Amikor arról beszélünk, hogy vannak klasszikus városrészek, akkor a Tókert a mintája ennek, hiszen az itt élőket nemcsak a lakóhely köti össze, hanem az is, hogy egy iskolába jártak, s a gyerekeik is egy iskolába járnak, de ugyanez igaz az óvodára is. Egy helyre járnak iskolai ünnepélyekre, háziorvoshoz, és még sok olyan együttható van, ami a tókertieket sokkal inkább összetartozó közösséggé formálja, mint egy másik városrészben - emelte ki. Mint mondta, a városrészi napok programja jellemzően hasonlóan alakul, pont azért, mert erre van igény. Ezekre a rendezvényekre azért jó elmenni, mert mindig jó a hangulat, jó a társaság, finomak az ételek, jók az italok.
-Így lesz ez az idei Tókerti Városrészi Napon is - mondta bizakodva, mindenkit meginvitálva a szombati programra.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:36:33

Vasárnaponként élő istentiszteleti közvetítés a református templomból


ajánlott cikk főképe

2020-03-08 20:48:03

A legvidámabb ünnep a zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2020-05-15 19:26:04

Tapasztalatok a Tapolcáról


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 21:50:54

Ütemterv szerint készül a Gróf úti járda