Lassan javul a helyzet


2010-05-18 14:47:27  | cikk:  | 


Lassan javul a helyzet főképe
A városban a Bakonyér vízszintje folyamatosan apad, a patak a Tarczy utca környékén jól láthatóan húzódik vissza, a tegnap még víz alatt lévő kertek, szántók jelentős részét már nem borítja víz; a homokzsákok azonban egyelőre maradnak.

A Malomkertben a tegnap kezdődött vízszintcsökkenés – ha lassan is – folytatódik, a területen szolgáló vízelvezető árkokban áramlik a víz. Amennyiben több csapadék nem esik, a belső utakról egy-két napon belül elfolyhat a – jelenleg még néhol 20-25 centiméter mélységű – víz.

Takácsiban a Gerence vízszintje szemmel láthatóan csökkent, a 83-as út reggeltől jól járható, azon már nincs vízátfolyás. A Gerence hídja ugyanakkor még mindig visszaduzzasztja a vizet, s a patak folyamatosan kapja az utánpótlását a víz borította szántóföldekről is. A Vörösmarty utca ár fenyegette házait továbbra is homokzsákok védik, az utca több pontján is homokhalmok jelzik: amennyiben a szükség úgy kívánja, a falu kész a további védekezésre is. Az előrejelzések szerint erre talán már nem lesz szükség: a helyzet javulása  – Bakonyszentivántól (ahol tegnap este még a Rákóczi utcát is át kellett vágni) Takácsiig -, az ár visszahúzódása szemmel látható. Lassan megkezdődhet a védekezés költségeinek és az okozott kárnak a felérése, számbavétele.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-29 19:23:59

Petőfis jubileumi gálaműsor


ajánlott cikk főképe

2019-09-18 06:42:23

Átadásra várva


ajánlott cikk főképe

2019-12-16 22:14:12

Karácsonyi koncert Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarával


ajánlott cikk főképe

2020-01-16 21:17:05

Refis Bábozda