Rekordot dönt az idei úszótábor


2018-08-09 15:23:26  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Rekordot dönt az idei úszótábor főképe
A sport, a játék és az egészség jegyében idén is megrendezik a Várkertfürdőben a minden évben nagy sikernek örvendő és látogatott úszótábort. A nyár folyamán nyolc turnusba várják a 6-14 éves korosztályt, akikkel képzett oktatók és edzők foglalkoznak. A tavalyi részvételi csúcs már az ötödik héten megdőlt, ekkor ugyanis meghaladták a 250 főt, sőt a hatodik turnusba már a 300. gyerkőcöt regisztrálták. Babai Gergő táborvezetőtől megtudtuk, az úszástudás nem volt feltétel a jelentkezésnél, a gyerekeket kezdő, középhaladó és haladó csoportba osztották.
- Minden napunk a reggeli után egy hosszabb úszással indul, ebéd után a strandon pihenünk, játszunk, közös, mozgásos feladatokat végzünk a gyerekekkel. Délután ismét az úszásé a főszerep, emellett minden nap igyekszünk a lehető legjobban kikapcsolni a gyerekeket, a napi két úszásoktatás mellett, mozilátogatás, valamint kreatív foglalkozások teszik színessé a programot. Úgy gondolom, mindenkinek hasznára válik a hét, vannak olyanok is, aki eddig az összes turnusra jelentkeztek.

Babai Gergő elmondta, a táborral elsősorban nem úszókat szeretnének kinevelni, hanem a mozgásra, az egészséges életmódra kívánják felhívni a figyelmet.
- Nem feltétlenül a kiválasztás a tábor lényege, sokkal inkább az egészségre nevelés, a vízbiztonság kialakítása. Segítőimmel egyfajta sportos életszemléletet szeretnénk kialakítani a fiúknál és a lányoknál, hogy később, felnőtt korukban is rendszeresen tegyenek az egészségükért.

Az idei úszótábor utolsó turnusát augusztus 13 és 17. között rendezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-14 15:59:21

A kulcsemberek nélkül nem ment


ajánlott cikk főképe

2019-01-30 19:10:17

Tollaslabda: Bajnok a Kilián DSE


ajánlott cikk főképe

2018-12-11 15:38:49

Véget ért a serdülő bajnokság


ajánlott cikk főképe

2019-04-04 13:44:02

Kispályás foci: Ismét a petőfis lányok jutottak tovább


PÁPA időjárás