Rekordot dönt az idei úszótábor


2018-08-09 15:23:26  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Rekordot dönt az idei úszótábor főképe
A sport, a játék és az egészség jegyében idén is megrendezik a Várkertfürdőben a minden évben nagy sikernek örvendő és látogatott úszótábort. A nyár folyamán nyolc turnusba várják a 6-14 éves korosztályt, akikkel képzett oktatók és edzők foglalkoznak. A tavalyi részvételi csúcs már az ötödik héten megdőlt, ekkor ugyanis meghaladták a 250 főt, sőt a hatodik turnusba már a 300. gyerkőcöt regisztrálták. Babai Gergő táborvezetőtől megtudtuk, az úszástudás nem volt feltétel a jelentkezésnél, a gyerekeket kezdő, középhaladó és haladó csoportba osztották.
- Minden napunk a reggeli után egy hosszabb úszással indul, ebéd után a strandon pihenünk, játszunk, közös, mozgásos feladatokat végzünk a gyerekekkel. Délután ismét az úszásé a főszerep, emellett minden nap igyekszünk a lehető legjobban kikapcsolni a gyerekeket, a napi két úszásoktatás mellett, mozilátogatás, valamint kreatív foglalkozások teszik színessé a programot. Úgy gondolom, mindenkinek hasznára válik a hét, vannak olyanok is, aki eddig az összes turnusra jelentkeztek.

Babai Gergő elmondta, a táborral elsősorban nem úszókat szeretnének kinevelni, hanem a mozgásra, az egészséges életmódra kívánják felhívni a figyelmet.
- Nem feltétlenül a kiválasztás a tábor lényege, sokkal inkább az egészségre nevelés, a vízbiztonság kialakítása. Segítőimmel egyfajta sportos életszemléletet szeretnénk kialakítani a fiúknál és a lányoknál, hogy később, felnőtt korukban is rendszeresen tegyenek az egészségükért.

Az idei úszótábor utolsó turnusát augusztus 13 és 17. között rendezik.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-06-27 16:25:35

Funino focitábor


ajánlott cikk főképe

2018-06-25 14:54:42

VI. Zsoodance gála


ajánlott cikk főképe

2018-09-17 15:28:25

Szünet után dőlt el a meccs


ajánlott cikk főképe

2018-10-13 11:21:39

Utánpótlás foci: Egy győzelem, egy vereség