Elköszönt a testülettől Kanozsainé dr. Pék Mária főjegyző asszony


2018-08-09 17:35:04  | cikk: HuHa  | 


Elköszönt a testülettől Kanozsainé dr. Pék Mária főjegyző asszony főképe
Rövid munkaértekezletet tartott ma reggel a város képviselő-testülete. Az ülés elején Varga András, a Pápa Városi Televízió intézményvezetője tájékoztatta a városatyákat arról, hogy a pályázati forrás és a város segítségével készített Téli virágzás című filmjüket az M5 televíziós csatorna augusztus 20-án 19 óra 35 perces kezdettel műsorára tűzte. A filmet a későbbiekben a Pápa Városi Televízióban is bemutatják, először azonban a Magyar Televízióban lesz látható.
Varga András főszerkesztő a Pápa Városi Televízió legújabb filmjéről tájékoztatta a testületet

A napirendek megtárgyalása a TOP-os projektek megvalósításához kapcsolódóan a településszerkezeti terv módosításával kezdődött. Erre az Ipari Park fejlesztését célzó projekt miatt volt szükség, hiszen az tartalmazza a Kopja utca 83-as főútra való kivezetését. A napirend szerint a partnerségi egyeztetés szabályainak megfelelően a módosítási tervet társadalmi egyeztetésre bocsátották a július 2-án megtartott lakossági fórumon. Ezen észrevétel nem hangzott el, az állami főépítész pedig július 23-án megtartotta a végső szakmai véleményezés tárgyalását. A Településszerkezeti-Területfelhasználási Tervet a jelenlévő 10 képviselő egyhangúan elfogadta. A városatyák ehhez kapcsolódva szintén egyhangúan fogadták el a helyi építési szabályzatról szóló önkormányzati rendelet módosítását is.
Rendkívüli önkormányzati támogatásra pályázik a város - erről is döntöttek a képviselők

Az ülésen döntöttek arról, hogy az önkormányzat pályázatot nyújt be rendkívüli önkormányzati támogatásra, a belügyminiszter és a pénzügyminiszter által kiírt pályázati konstrukcióban. Áldozó Tamás polgármester arról tájékoztatta képviselőtársait, hogy a város már a korábbi években is nyújtott be pályázatot ilyen támogatásra, ezek jellemzően pozitív elbírálásban részesültek és most is erre számít az önkormányzat.
Vegyes ügyek között fogadta el a testület a Városgondnokság alapító okiratának módosításáról szóló határozati javaslatot, melyet Bakó István igazgató kezdeményezett a Városgondnokság kibővült feladatköre miatt.

Sürgősségi indítványként tárgyalta a testület a Weöres Sándor Általános Iskolában zajló korszerűsítési munkálatokhoz való hozzájárulásról szóló napirendet. Az önkormányzatot a Pápai Tankerületi Központ kereste meg azzal a kéréssel, hogy a EFOP pályázatuk keretében zajló iskolafelújítási munkákhoz a város 4 millió forinttal járuljon hozzá. Áldozó Tamás polgármester kifejtette, a beruházásban érintett iskolaépület a város tulajdonában van, a kért támogatás biztosítja, hogy a tervezett fejlesztés teljességében megvalósulhasson. Mint megtudtuk, a város által biztosított összegből a projekt keretében kialakítandó természettudományi szaktanterem berendezését tudja megvásárolni a tankerület. A képviselő-testület egyhangú igennel szavazott a támogatásról.
Egyhangúan támogatták a Weöres Sándor Általános Iskola felújítását segítő projektet

Az ülés végén a testület és a sajtó nyilvánossága előtt köszönt el a közeljövőben nyugállományba vonuló címzetes főjegyző a képviselőktől és a pápaiaktól. Kanozsainé dr. Pék Mária címzetes főjegyző meghatottan jelentette be, hogy több évtizedes közigazgatási pályafutása - amely két év kivételével Pápához kötődik - hamarosan véget ér. Köszönetet mondott a városatyáknak a közös munkáért, a munkájához nyújtott segítségért, támogatásért.
-Köszönöm azt a bizalmat, amelyet végig nemcsak éreztem, de meg is tapasztalhattam. Örülök, hogy részese lehettem a város fejlődésének, épülésének, szépülésének. Azt kívánom a jövőre nézve is, hogy az elképzelések, a tervek váljanak valóra, szeretett szülővárosom tovább gyarapodjon. A nehézségeket pedig közös munkával sikerüljön legyőzni, a problémákat megoldani - fogalmazott és felidézte a jegyzői állásra benyújtott pályázatának záró idézetét.
-„Mindig az egész felé törj. De egésznek lenni, ha nem bírsz, láncszemként illeszd egy nagy egészbe magad.” Mindig igyekeztem ezen gondolatok jegyében dolgozni, köszönet mindenkinek - különösen Önöknek és azon munkatársaimnak - akik segítettek, társaim voltak.
Kanozsainé dr. Pék Mária címzetes főjegyző a közeljövőben nyugállományba vonul, az ülésen köszönt el a képviselőktől

A meghatott búcsúszavakra Áldozó Tamás úgy reagált, példanélküli főjegyző asszony nyilatkozata, közigazgatási vezető még sosem köszönt el nyilvánosan a testületben dolgozó munkatársaktól. Megemlítette, 20 éve dolgozott együtt főjegyző asszonnyal, jól tudtak együtt dolgozni, a közös munkát pedig a bizalom határozta meg. Jó egészséget, tartalmas életet kívánt Kanozsainé dr. Pék Máriának nyugdíjas éveire és kérte, hogy rendkívüli szakmai tapasztalatával, tudásával továbbra is segítse a várost.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-14 13:08:23

Hagyományőrző tábor a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 21:50:54

Ütemterv szerint készül a Gróf úti járda


ajánlott cikk főképe

2020-04-22 19:21:54

Kiemelt szerepe van a segítségnyújtásban az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítványnak


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 10:36:30

Az Alapellátási Intézet is részesült a Kínából érkezett maszkokból