A pápai Bóbita Bölcsőde fejlesztésének nyitórendezvénye


2010-05-18 21:14:15  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A pápai Bóbita Bölcsőde fejlesztésének nyitórendezvénye főképe
Ma délután tartották a Városházán a Pápai Bóbita Bölcsőde Kapacitásbővítő Fejlesztése című  KDOP-5.2.2/B-2f-2009-0006 projekt ünnepélyes nyitó rendezvényét.
A városban három önkormányzati fenntartású bölcsőde működik, összesen 160 férőhellyel- kezdte beszédét Áldozó Tamás alpolgármester.
- A Bóbita bölcsőde 1954 óta fogadja a kicsiket, tehát ráfér a fejújítás. 2000. január 1-jétől a szűkös alapterület és a kiszolgáló helyiségek hiánya miatt a férőhelyek számát csökkentették. A Bóbita Bölcsődében 3 csoportszobában gondozzák a gyermekeket. Tervezzük egy hozzátartozó kiszolgáló helyiség, sószoba és játékraktár kialakítását. Ezért a pályázat megvalósítása során a már meglévő épület felújítása mellett új épületszárnnyal is bővül majd az intézmény. Így a bölcsőde korszerűbbé válik, megvalósul az akadálymentesítés és az udvar átalakításával, 40 százalékkal növekszik a zöldterület aránya, és a bölcsőde kapacitása így 30 főről 50 főre fog bővülni. Szeretnénk egy parkolót kialakítani a szülők részére, valamint egy gyalogátkelőhelyet is.
A munka 2010 áprilisában kezdődött és előreláthatólag 2010. július végén fog befejeződni. A kivitelezői munkára kiírt közbeszerzési eljárást a Szanyépszer Kft. nyerte el. A projekt eredményeként 20 férőhellyel bővül a bölcsi, s a rendeletben előírt személyi feltételek biztosítása érdekében 3 fő szakképzett, főállású gondozónő és 1 fő részmunkaidős pszichológust kell alkalmazni. A beszerzendő játékok, bútorok, egyéb eszközök, felszerelések kiválasztásakor az intézmény szem előtt tartotta az esélyegyenlőség, a környezeti javítás és a mozgásjavítás szempontjait is- mondta el az alpolgármester.
- Az önkormányzat több mint 11 millió forinttal járul hozzá a fejlesztéshez, 2009 februárjában előzetes támogatói döntés szerint a város 80 millió forint támogatásban részesült. Így összesen 91 millió forintból újulhat meg az intézmény- tette hozzá Áldozó Tamás.

Végül Szabó Istvánné, a Bóbita Bölcsőde vezetője megköszönte az önkormányzatnak, hogy szeptembertől egy felújított, korszerű és szép épületbe járhatnak majd a gyerekek.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-14 13:11:36

A kínai orvoslás - Fókuszban a vese


ajánlott cikk főképe

2019-10-16 20:12:04

Az Újraélesztés Nemzetközi Világnapja a pápai mentőállomáson


ajánlott cikk főképe

2019-11-18 12:56:49

Holnaptól indul a Mosolydoboz-akció


ajánlott cikk főképe

2019-11-13 21:31:43

Orvos-Tóth Noémi járt Pápán


PÁPA időjárás