Jó hangulatú jazz est a Fő téren


2018-08-18 22:31:36  | cikk: Babos Petra  | 


Jó hangulatú jazz est a Fő téren főképe
A SoulFool Band adott péntek este a Fő téren koncertet a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezésében.
Suba Attila énekes, zenekarvezető elmondta, Pápán első ízben jártak, ahol nagyon jól érezték magukat, remélik, máskor is felléphetnek itt.
-Hét fős a zenekarunk, akik soul, funky és gospel zenét játszanak négy éve. A csapat barátokból állt össze, szeretünk együtt zenélni, s ez a lényeg. Szerintünk a soul és a gospel zene közben tudunk igazán felszabadulni, de a jazz alapja is az önfeledt zenélés. A jazz körülöleli ezeket a műfajokat - mondta Suba Attila, aki hozzáfűzte, szeretnek szabadtéren is játszani, de a beltéri zenélésnek is megvan a varázsa.
A fiatalos csapat már több országban is bemutatkozott, főleg jazz-blues fesztiválokon a világ minden pontján.
A másfél órás koncerten feldolgozások és saját zeneszámok is felcsendültek. Mint mondta, a dalírás közösen történik, ami eléggé leköti az idejüket, de örömmel, vidáman teszik ezt.
A SoulFool Quintett energikus és fiatalos lendülettel robban a színpadra és egyedi hangzásvilággal varázsolja el a közönséget, visszarepítve őket a 40-es 50-es évek Amerikájába.
Feldolgozásaikban megszólalnak a jazz és blues legnagyobbjai, köztük Louis Armstrong, Lou Rawls, Ray Charles, Jimmy Witherspoon és Louis Jordan.


Képek:


Címkék: koncert
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-04 21:51:18

Adventi koncert a Nagytemplomban


ajánlott cikk főképe

2018-12-09 20:52:18

Adventi kórustalálkozó az Ótemplomban


ajánlott cikk főképe

2019-01-04 12:37:16

Újévi koncert az evangélikus templomban


ajánlott cikk főképe

2018-12-12 16:13:28

Örökzöld slágerek az Esterházy-kastélyban


PÁPA időjárás