Szombaton ismét 1Úton Nemzetközi Zarándoknap


2018-08-21 19:29:16  | cikk: Babos Petra  | 


Szombaton ismét 1Úton Nemzetközi Zarándoknap főképe
A Mária Út teljes útvonalán, minden szakaszon egy közös célért, az édesanyákért szervez zarándoklatokat a Mária Út Egyesület önkéntesei segítségével augusztus 25-én, szombaton, Nagyboldogasszony ünnepe után. Ez a minden évben megrendezendő zarándoknap az 1Úton nevet viseli és több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben a Felvidéken, Szlovéniában és Magyarországon egyaránt. Az 1Úton Zarándoknap sokezer ember számára nyújt zarándokélményt, melyen keresztül életre kel a csoda: a különféle nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai széthúzó világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír.
Salgó Ferenc kanonok-plébános hírportálunknak elmondta, ötödik éve csatlakoznak a zarándoklathoz. Pápára két útvonalról érkeznek majd a zarándokok. Az egyik csoport Mihályházáról, a másik Nagytevelről indul. Mihályházán 8:45 órakor van gyülekező a katolikus templomnál, a hívek 11 óra 50 percre érnek Pápa-Borsosgyőrre, majd onnan 13 órakor indulnak tovább Pápa-Kéttornyúlakra, ahonnan 14 órakor mennek Pápa felé. Nagytevelen 13 órakor találkoznak a zarándokok a katolikus templomnál, Adásztevelen pedig 14 órakor. A zarándoklat záró szentmiséje idén is a Szent József Kápolnában lesz 16 órakor, melyen Salgó Ferenc kanonok-plébános celebrál. A rendezvény szeretetvendégséggel ér majd véget.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-01 16:48:26

Szilveszteri buli a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2018-09-20 15:27:13

Meseelőadással tanították a közlekedési szabályokat


ajánlott cikk főképe

2018-12-18 01:04:21

Ünnep a Barátság Klubban


ajánlott cikk főképe

2018-11-12 09:24:09

Útfejlesztések TOP-os és hazai forrásból