Szombaton ismét 1Úton Nemzetközi Zarándoknap


2018-08-21 19:29:16  | cikk: Babos Petra  | 


Szombaton ismét 1Úton Nemzetközi Zarándoknap főképe
A Mária Út teljes útvonalán, minden szakaszon egy közös célért, az édesanyákért szervez zarándoklatokat a Mária Út Egyesület önkéntesei segítségével augusztus 25-én, szombaton, Nagyboldogasszony ünnepe után. Ez a minden évben megrendezendő zarándoknap az 1Úton nevet viseli és több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben a Felvidéken, Szlovéniában és Magyarországon egyaránt. Az 1Úton Zarándoknap sokezer ember számára nyújt zarándokélményt, melyen keresztül életre kel a csoda: a különféle nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai széthúzó világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír.
Salgó Ferenc kanonok-plébános hírportálunknak elmondta, ötödik éve csatlakoznak a zarándoklathoz. Pápára két útvonalról érkeznek majd a zarándokok. Az egyik csoport Mihályházáról, a másik Nagytevelről indul. Mihályházán 8:45 órakor van gyülekező a katolikus templomnál, a hívek 11 óra 50 percre érnek Pápa-Borsosgyőrre, majd onnan 13 órakor indulnak tovább Pápa-Kéttornyúlakra, ahonnan 14 órakor mennek Pápa felé. Nagytevelen 13 órakor találkoznak a zarándokok a katolikus templomnál, Adásztevelen pedig 14 órakor. A zarándoklat záró szentmiséje idén is a Szent József Kápolnában lesz 16 órakor, melyen Salgó Ferenc kanonok-plébános celebrál. A rendezvény szeretetvendégséggel ér majd véget.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-28 15:24:06

90. születésnapján köszöntötték Takács Károlynét


ajánlott cikk főképe

2020-03-12 19:14:54

Előkészítették a futópálya nyomvonalát


ajánlott cikk főképe

2020-04-15 13:21:43

Állatmentő akció a Bázisrepülőtéren


ajánlott cikk főképe

2020-03-24 18:37:28

Textil arcmaszkok készülnek Pápán