Óvakodjon az internetes adathalászoktól!


2018-08-24 09:59:28  | cikk:  | 


Az utóbbi napokban többen is megkeresték a Pápai Rendőrkapitányságot azzal, hogy e-mail címükre gyanús levél érkezett. A sértettek tájékoztatása szerint az egyik hivatal nevében kaptak egy e-mailt arról, hogy pénzvisszatérítésre tarthatnak igényt, ám ehhez be kell jelentkezniük egy portálra. A hivatal logójával ellátott megtévesztő üzenet egy linket is tartalmazott, ami „állapotfrissítést” tett lehetővé. A Pápai Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy sem a hivatalok, sem a különböző szolgáltató cégek nem kérnek e-mailben adategyeztetést, valamint az esetleges pénzvisszatérítéseket sem kötik internetes bejelentkezéshez. Legyen gyanús, ha egy üzenet helyesírási hibákat tartalmaz, magyartalan a megfogalmazása és személyes adatok megadását kéri. Szintén gyanút keltő, ha állítólagos pénzvisszafizetésre, elmaradt számlák kiegyenlítésére vagy egy esetleges nyereményre hivatkoznak az üzenetben. Az internetes vásárlások, önkéntes elektronikus számlabefizetések kivételével „adathalász” tevékenységre utalhat, ha a bankszámla vagy a bankkártya számunkat kéri egy internetes felület. Az adatok illetéktelenek számára történő kiadása a bankszámlánkkal való visszaélést eredményezheti.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-07 14:00:29

Ittasan hajtott a kerítésnek autójával, majd távozott, a rendőrök rövid időn belül elfogták


Egy csopaki, egy herendi és két balatonfüredi idős asszonyt ejtettek tévedésbe az elkövetők a napokban. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a megelőzés lehetőségeire hívja fel a lakosság figyelmét.

Csopakról, Balatonfüredről és Herendről érkeztek bejelentések a rendőrségre 2020....

2020-05-15 13:22:07

Figyelem! Ismét unokázós csalók!


A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai az ügyben lopás miatt egy 48 éves nőt és 26 éves fiát, orgazdaság miatt pedig egy 57 éves nórápi lakost 23 éves fiával együtt hallgattak ki gyanúsítottként.

Feljelentés érkezett a rendőrségre 2020. július 23-án délelőtt arról, hogy egy Pápa...

2020-07-27 08:11:12

Rendőrkézen a szénabálatolvajok és az orgazdák


ajánlott cikk főképe

2020-07-24 09:15:25

Ne előzd meg a sorsodat!