Hatalmas baki kellett az Ajka győzelméhez


2018-08-25 21:49:09  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Hatalmas baki kellett az Ajka győzelméhez főképe
Veretlenek csatája, megyei rangadó, presztízsmeccs - előzetesen ilyen jelzőkkel lehetett illetni a szombat este lejátszott Perutz FC - FC Ajka NB III-as labdarúgó mérkőzést. Nos, a látottak igazolták is az előzetes elvárásokat, hiszen emlékezetes 90 percnek lehettek szemtanúi a pápai és ajkai drukkerek, melyen végül 2-1-es vendéggyőzelem született.

Perutz FC - FC Ajka 1-2 (1-1) Gsz.: Iványi ill. Oláh, Horváth P.

Perutz Stadion, 900 néző, v.: Barna (Kiss, Perák), Perutz FC: Sánta - Bohner, Császár, Kozma, Böröczky (Baldauf 81) - Dóczi, Somogyi, Vallejos (Jurik 60), Iványi - Havasi (Szabó T. 91), Szabó Zs., edző: Rozmán László. FC Ajka: Horváth D. - Köles, Pákai, Erdei (Bonivárt 54), Csemer - Csizmadia (Horváth P. 86), Kovács, Kenderes - Nagy E., Oláh, Nagy K. (Molnár 66), edző: Schindler Szabolcs.

Kétségtelen, hogy a negyedik forduló leginkább várt összecsapását Pápán rendezték, ahol az ötpontos ötödik helyezett Perutz a hét egységgel a csoportot vezető Ajkát fogadta. A legutóbbi bajnokságban ősszel Pápán 2-1 arányú, majd tavasszal a Városi Sportcentrumban magabiztos 5-0 arányú győzelmet arattak az ajkaiak, így volt miért visszavágni a zöld-fehéreknek. Sokan voltak kíváncsiak a rangadóra, Ajkáról például külön szurkolói buszt indított a klub, de a pápai szimpatizánsok is hallatták a hangjukat. A 3. percben Sántának akadt először dolga, a pápai kapus Nagy lövését fogta. Újabb három perc elteltével először veszélyeztetett a Pápa, Iványi távoli lövése kerülte el a bal kapufát. Az első tíz perc végén aztán megszerezte a vezetést a Perutz, Iványi egy jó ütemű kiugratás után szépen lőtte ki a jobb alsót 1-0. Tíz perccel később Csemer szabadrúgásánál kellett Sántának nyújtózkodnia, majd megint a pápai hálóőr pillanatai következtek: előbb Nagy lépett ki ziccerben, lövését Sánta bravúrral védte, a kipattanót szintén hatástalanította, Nagy harmadik kísérlete pedig mellé ment. A 37. percben egyenlített az Ajka, Nagy bedobását előbb Pákai, majd Kovács csúsztatta meg, a labda végül Oláh elé került, aki a léc alá lőtt 1-1. A középkezdés után kis híján jött az újabb pápai vezetés, Böröczky bedobása Bohner elé került, bal felsőbe tartó fejesét Horváth azonban kiütötte. A második játékrészben a vendégek birtokolták többet a labdát, igaz helyzetig nem jutottak. A 63. percben Szabó Zsolt csúsztatott fölé, majd Somogyinak kellett tisztáznia az ötös környékén. A 87. percben tíz emberre fogyatkozott az Ajka, Kovács kapta meg második sárga lapját. Egy perccel később eldönthette volna a három pont sorsát a Perutz, Jurik megpattanó szabadrúgása Dóczi elé került, aki öt méterről nem tudott a kapuba találni, Horváth óriási reflexmozdulattal ugyanis kitolta a közeli lövést. A slusszpoén a hosszabbításra maradt, a 92. percben Sánta szerette volna kigurítani a labdát Kozmának, aki azonban háttal állt, a labdára így Horváth csapott le és öt méterről a rövidbe gurítva eldöntötte a rangadót 1-2. A látottak alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, azonban egy egyéni hibát kihasználtak a vendégek és négy forduló után is őrzik veretlenségüket.

Rozmán László: Nehéz higgadtnak maradni, mert abszolút megérdemeltük volna az egy pontot, nagyon nagy energiákat mozgósítottunk ennek érdekében. Nagyon jó csapat az Ajka, ennek ellenére olyan szintű játékvezető segítséget kapott, amire nem szorult rá, az egyenlítő góljuk véleményem szerint szabálytalanság után esett. A második gólról nem tudok mit mondani, háttal álló játékosnak gurítottuk ki a labdát, le vagyunk sújtva...

Schindler Szabolcs: Gratulálok a Pápának, szervezetten, jól futballoztak. Amire készültünk, abból több dolgot meg tudtunk valósítani. Végig hittem a csapatban, bíztam benne, hogy korábban el tudjuk dönteni a három pont sorsát, erre a hosszabbításig kellett várni, de természetesen így sem vagyok elégedetlen, örülök a győzelemnek, olyan volt ez a találkozó, mint egy Ferencváros - Újpest rangadó.

A pontvadászat szeptember 2-án a Pénzügyőr otthonában folytatódik a Perutz számára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-08 18:36:14

A hosszabbításban veszített a nyolc emberrel nagyot küzdő Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-04-14 17:22:07

Hegymászás: Újabb csúcsokat hódított meg Mógor Péter


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 19:47:56

Szigorú intézkedések a sportéletben


ajánlott cikk főképe

2020-07-12 16:25:19

Helytállt a Perutz a Kaposvár ellen