Sikeres volt a megyei roma nap Pápán


2018-08-25 22:58:26  | cikk: Babos Petra  | fotó: Sándor Endre Géza  | 


Sikeres volt a megyei roma nap Pápán főképe
Nemrégiben az Erzsébet liget adott otthont a Veszprém Megyei Roma Napnak. A programra a megye összes cigány nemzetiségi önkormányzatát meghívták.
A dél?előtt főzéssel telt, a megye több településéről érkeztek kisebbségi önkormányzatok, így összesen hat csapat ragadott fakanalat. A csoportok a roma gasztronómia különlegességeit főzték kondérjaikban, így készült többek között cigánygulyás, krumplis tészta és természetesen pörkölt.
Sándor Endre Géza, a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese elmondta, az Emberi Erőforrások Minisztériumához benyújtott sikeres pályázat biztosította a szükséges anyagi forrást. Kiemelte, a programon több mint négyszázan vettek részt nagy örömünkre. Reméli, jövőre is Pápára szervezik meg az egész napos rendezvényt.
-Kiváló alkalom volt a roma nap, ahol megismerkedhettünk a megye többi nemzetiségi önkormányzatával, tudtunk beszélgetni, egymás programjait megismerni és segíteni ötleteinkkel.
A gyermekeket ügyességi fajátékok, légvár, kosaras körhinta várta.
A jó hangulatú délután során Dupla G rapper után Rupa Ilona lépett fel táncosaival, majd a Kale Lulugyi autentikus cigányzenekar fokozta tovább a jó hangulatot. A napot Rupa Zoltán fellépése zárta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-16 09:20:50

Folytatódik a lakossági textil arcmaszkok osztása


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 18:23:39

Készül az új út az iparterületek kiszolgálására


ajánlott cikk főképe

2020-07-30 13:54:42

Szerelik a közlekedési lámpákat a Somlai úton


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 13:22:38

Jól halad a munka a Városi Sportcsarnoknál