1Úton zarándokoltak az édesanyákért


2018-08-26 09:40:26  | cikk: Babos Petra  | 


1Úton zarándokoltak az édesanyákért főképe
A Mária Út teljes útvonalán, minden szakaszon egy közös célért, idén az édesanyákért szervezett zarándoklatokat a Mária Út Egyesület önkéntesei segítségével tegnap, Nagyboldogasszony ünnepe után, amelyhez Pápa városa is csatlakozott immáron ötödik éve. Mihályházáról és Nagytevelről is zarándokolt egy-egy csoport. A Szent József Kápolnába érve Salgó Ferenc kanonok-plébános köszöntötte a szép számban összegyűlt zarándokokat.
Kemény Éva negyedik éve vezeti a Mihályházáról induló zarándokokat, akikkel körülbelül 15 kilométert tettek meg. Mint mondta, a zarándoklás olyan ősi életforma, mely lépésről lépésre közelebb visz önmagunk, embertársaink és Isten felé, miközben kinyitja előttünk a világot.
-Az egész út több mint 1000 kilométeres. A szervezők célja, hogy belekóstolhassanak a hívek a zarándokolásba. Az együtt átélt megpróbáltatások által, a közös énekszó erejével és az élen járó kereszt árnyékában a különféle helyekről érkező emberek, csoportok kapcsolatot építhetnek egymással is. Az idei évben az édesanyákért ajánlottuk fel az utat, általában Mária énekeket énekeltünk - emelte ki Kemény Éva, aki hozzátette, nagy örömére idén is csatlakozott egy tíz fős ajkai csapat. Kemény Évától megtudtuk, ő nagyon szeret zarándokolni, örül, hogy idén is részese lehetett ennek a lelki feltöltődést nyújtó élménynek. A gyalogút során a falukban együtt énekeltek, imádkoztak a résztvevők, két település között pedig mindenki elgondolkodott, elmélyült, így a zarándokok önmagukkal is szembesülhettek, felfedezték a természet szépségeit, a táj gyönyörűségét.
Szabó Józsefné csóti lakos a Nagyteveli körről indult. Mint mondta, idén először vett részt a zarándoklaton, amit egyáltalán nem bánt meg, hiszen lelkileg feltöltődött az út során. Szerinte a 10 kilométeres táv nem volt nehéz, s szerencsére az időjárás is kedvezett nekik. Jövőre is szeretne indulni valamelyik szakaszon.
A Szent József kápolnában Salgó Ferenc kanonok-plébános köszöntötte a zarándokokat, aki örömét fejezte ki, hogy sokan vettek részt ezen a zarándoknapon. Mint mondta, az idén az édesanyákért zarándokoltak, hiszen nekik az életben nagyon sok döntésük van, többek közt, hogy az anyaságot elvállalják-e, felnevelik- e a gyermeküket.
-Úgy gondolom, ez egy nagyon szép felajánlás, hiszen az édesanyáknak meghatározó szerepe van, sok feladat hárul rájuk, ami az egész családi életre kihatással van. A legszentebb édesanyánk, a Szűz Anya, ilyenkor érte is imádkozunk - tette hozzá.
Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap pápai szakasza agapéval zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-16 12:26:31

Gépkocsifeltörőket és unokázós csalókat fogtak el Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 20:20:06

Ismét Musica Pannonica Reformata


ajánlott cikk főképe

2020-04-03 20:18:06

Megérkeztek Kínából az arcmaszkok


ajánlott cikk főképe

2020-06-04 20:28:54

Pápán is megszólaltak a harangok a trianoni békediktátumra emlékezve