Pénteki piac-siker


2018-09-07 13:14:21  | cikk: HuHa  | 


Pénteki piac-siker főképe
36 árus és sok-sok vásárló részvételével zajlott a mai zöldség-gyümölcs piac a Fő téren. A jó idő nemcsak az őstermelők és kereskedők bátorságát hozta meg, hogy kitelepüljenek az árusító kocsikra portékáikkal, hanem a törzsáváslókét és a kíváncsi új vevőkét is, akikkel benépesült a jégpálya területe.
-Működik - mondta hangjában megnyugvással Bakó István, a piacot üzemeltető Városgondnokság igazgatója nem sokkal 10 óra után a népes tömeget figyelve. Kiemelte, minden árusító kordéra igény volt, minden helyre volt árus, sőt kevésnek is bizonyult a 45 piaci kordé, de aztán az utóbb megrendelt 10 kocsiból még 8 megérkezett, így minden árusnak jutott hely. Összesen 46 kocsin 115 méteren árusítottak a piacosok. Ez nagyjából annyi, mint a piaccsarnokban is volt virágárusok nélkül.
Még ki sem világosodott, már tele volt árusokkal a Fő tér

-Kollégáimmal hajnali 5 órára itt voltunk, jöttek a rendőrök is segíteni a hely biztosításában, a Vízmű rendelkezésre bocsátotta a lajtos kocsit a szükséges vízvételi helyhez, az árusító kordék kiadása, a tér berendezése rendben, szervezetten, fegyelmezetten ment a piacosok részéről is. A járművekkel időre elhagyták a teret - tájékoztatott az igazgató. Bakó István arról is szólt, a délelőtti forgalmat figyelve úgy látja, sok a vevő, a pápaiak nem pártoltak el a piactól, a Kossuth utca felől például nagyon sokan érkeztek.
Bakó István, a városgondnokság igazgatója úgy látja, rendezetten, fegyelmezetten zajlott a piac, sok árussal és vásárlóval

Hasonló véleményen voltak az árusok is. Csajta Györgyné és férje már a keddi cudar időben is itt töltötte a délelőttöt a kertjükben termett zöldségeket, gyümölcsöket és tojást árulva. Ma sokkal jobb kedvvel tekintettek a világra.
-A mai nap sokkal jobb, mint a keddi, bízunk abban, hogy sokszor lesz ilyen jó idő. A törzsvásárlók megkerestek bennünket, jól fogy az áru, a mai forgalom olyan, mint a piaccsarnokban is volt - mesélte érdeklődésünkre, hozzátéve - a látvány a Fő tér régi épületeivel és az egységes kocsikkal szép, de tartunk a rossz időjárástól.
Csajta Györgyné kedden is itt volt, ma sokkal több reménnyel nézett a főtéri piacra

Varga Csabával az utolsó piaccsarnoki napon már beszélgettünk, a mezőlaki őstermelő most is mézzel és a kertben termett zöldségekkel várta a vásárlókat. Ő kedden nem jött el, de ma elégedetten nyilatkozott.
-Ma nagyon jó a forgalom, jó a hely reklámja. A hónapnak ennyire az elején nem szokott ilyen sok vásárló lenni. Sok az idegen arc, olyan vásárlók is jönnek, akikkel eddig nem találkoztam. A törzsvásárlók is eljöttek, én elégedett vagyok. Amíg van zöldárum rendszeresen jövök ha jó az idő, és hát a mézzel is itt leszek - mondta el tapasztalatait és mosolyogva tette hozzá, idetalált a NÉBIH is, már ellenőrök is voltak a mai napon.
Ritkán vagyok elégedett, de ma minden okom megvan rá, jó piac van - mondta Varga Csaba 

Petrovicz Pál zöldség-gyümölcs kereskedő számára is ez volt az első főtéri piacnap, kedden a szakadó esőben nem jött el Győrszemeréről. Most azonban mindenféle terméket hozott, aminek szezonja van és déligyümölcsök is voltak a standján. 4 kocsit bérel, 10 méteren árusít. Őt is tapasztalatairól kérdeztük.
-A mai nap forgalma hasonló, mint a lentié volt, a törzsvásárlók jöttek és sok új arcot is láttunk a forgatagban. A hely, az elrendezés mutatós. Éves bérletet vettünk, ha jó lesz az idő, jövünk mindig.
A győrszemerei kereskedő is sok régi és új vásárlót üdvözölhetett

A mindig mosolygós mézárus Zsuzsanna asszony most is derűsen várta vásárlóit. A keddi napot ő is kihagyta, de ma sokféle mézével ott volt az árusok között.
-Igazi piaci hangulat volt reggel, bár több árussal is beszéltük, hogy a lángosos hiányzik. Nagyon kulturáltan zajlott a reggeli kirakodás, amit ígértek, azt mind betartották az üzemeltetők. Készült rámpa, amit kértünk, voltak rendőrök, akik vigyáztak a rendre, nyugodtan levihettük a kocsit a parkolóba és mi árusok is odafigyeltünk egymásra, hogy probléma nélkül berendezkedjünk. Szerintem minden tökéletes volt. Meg vagyok elégedve, a régi vásárlóim megtaláltak, örültek, hogy itt is itt vagyok, és új vevők is jöttek. Szeretnénk egész évben piacozni - összegezte tapasztalatait.
Zsuzsa asszony szerint minden rendben volt a mai piaccal

Pusztaszeriné Novák Erzsébet, a Barát utcából sétált fel a piacra. Mint mondta, neki most nagyon közel van a vásár, bár eddig is lejárt vásárolni a piacra. Módszeresen végigjárta sorokat, megtekintette a kínált portékát és aztán kedvenc árusaitól vásárolt.
-Elégedett vagyok az árusok számával, a kínálattal, örülök, hogy sok az árus, akiket a piaccsarnokból már ismerek.
Erzsébet asszony ma almát, barackot, zöldséget, paprikát és tojást vásárolt, számára fontos, hogy ezeket a piacon szerezze be.
-A piacnak van egy miliője, én ehhez ragaszkodok. Üzletben kenyeret, tejet, felvágottat vásárolok, zöldárut azonban mindig a piacon. Az új hely még szokatlan, de szép és majd megszokjuk - fogalmazta meg.
Pusztaszeriné Novák Erzsébet állandó vevője a zöldség-gyümölcs piacnak

Mint megtudtuk, a piacbontás is rendben zajlott, a kocsikat rendezetten visszahordták a tárolóhelyre, az árusok gépjárműveikkel időre elhagyták a teret és 13 óra előtt már a Városgondnokság dolgozói is rendet tettek a Fő téren.

Képek:


Címkék: piac
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-04-10 21:19:34

Megkezdődött a piac építése


PÁPA időjárás