Iványi bombája egy pontot ért


2018-09-09 19:05:00  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Iványi bombája egy pontot ért főképe
Hátrányból felállva Iványi Martin bombagóljával idei negyedik döntetlenjét érte el a Perutz FC, mely ezúttal a Puskás Akadémia II-vel osztozott meg a bajnoki pontokon.

Perutz FC - Puskás Akadémia II. 1-1 (0-1) Gsz.: Iványi ill. Kocsis

Perutz Stadion, 400 néző, v.: Takács (Ország, Nagy) Perutz FC: Sánta - Czingráber (Szabó 30), Császár, Szénási - Nagy T. (Udvardi 84), Somogyi, Baldauf, Dóczi, Bohner, Iványi (Benecz 69) - Havasi, edző: Rozmán László. Puskás Akadémia II.: Varga - Körmendi, Kovács T., Radó, Gáspár - Magyar (Mim 71), Radics, Sipos Z., Vörös (Szabó M. 65) - Kocsis (Papp 80), Skribek, edző: Visinka Ede

Nem várt könnyű 90 perc a hazai gárdára, hiszen a rendkívül fiatal és motivált, az NB I ajtaján kopogtató felcsúti fiatalokkal kellett felvennie a versenyt úgy, hogy több meghatározó játékosára sem számíthatott Rozmán László vezetőedző. Szabó Zsolt, Jurik Patrik, Kozma Máté, Vallejos Dominique és Böröczky Bálint sem tudta vállalni a mérkőzést, így Czingráber Máté, Nagy Tamás és a legfrissebb szerzemény, Szénási István is bemutatkozhatott a hazai publikum előtt. Jól kezdte a mérkőzést a hazai gárda, az első tíz percben több ígéretes akciót is vezethetett, ám Nagy és Baldauf lövése sem találta el a kaput, Iványi próbálkozását pedig magabiztosan paskolta maga elé Varga kapus. 40 percen keresztül a másik oldalon Sántának a kirúgásokon kívül semmi dolga nem akadt. A 30. percben kényszerűségből cserélnie kellett a hazai trénernek, Czingráber sérülés miatt nem tudta folytatni, ezzel már hatra nőtt a pápai sérültek száma. A 43. percben a semmiből megszerezte a vezetést a Puskás, egy kényszerítő után Sipos indult a félpályáról, majd létszámfölényes szituációt kialakítva a jobb oldalon érkező Kocsishoz passzolt, aki higgadtan a kapu jobb oldalába helyezett 0-1. A középkezdés után Szénási löketét öklözte a mezőnybe a vendég portás, majd a hosszabbításban Baldauf állt a kapussal szemben, ám lövésébe az utolsó pillanatban még bele tudott vetődni Kovács. A második félidőben sem változott a játék képe, egészen a 61. percig, ekkor egy bedobás Iványi Martin elé került, aki egy átvétel után hatalmas bombát ragasztott a bal felsőbe, a kapusnak esélye sem volt a hárításra 1-1. A gól után megélénkült a meccs, jobbára a pápaiak veszélyeztettek, Bohner lekészítését 16-ról Baldauf megint a védőbe lőtte, majd egy szöglet után Dóczi fejese ment egy méterrel fölé. Összességében reális eredmény született, bár ahhoz, hogy a Perutz feljebb kapaszkodjon a tabellán, a döntetlenek kevesek lesznek.

Rozmán László: Reális a döntetlen, tudtuk, hogy egy fiatal, de nagyon jó csapattal fogunk találkozni. Igazolták is a várakozásainkat, borzasztó nehéz ellenük játszani, szűkítik a területet, mindenhova odaérnek. Az első félidőben az összes kínálkozó lehetőségünket elkapkodtuk, majd a hajrához közeledve nagyon rosszkor gólt kaptunk. A szünetben próbáltuk megnyugtatni a csapatot, mert eléggé idegesek voltak a játékosok, aztán a folytatásban Iványi Martin jó teljesítményére fel tudta tenni a koronát egy szép találattal. 1-1 után úgy éreztem, ellenfelünk megelégszik az egy ponttal, volt is több olyan szituáció, amiből akár a vezetést is megszerezhettük volna, sajnos ezek kimaradtak. Bízom benne, hogy már jövő héten elkezdjük nyerni a meccseinket, mert egy pontokkal nem sokra megyünk.

A folytatásban a Perutz FC a sereghajtó THSE-Szabadkikötő csapatához utazik.

Képek:


Címkék: Perutz
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-24 17:53:01

Utolsó felkészülési meccsét játszotta a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2019-01-27 16:35:12

Sok volt a hiányzó


ajánlott cikk főképe

2019-02-02 15:15:26

Nem jött ki az osztálykülönbség


ajánlott cikk főképe

2019-03-08 11:01:54

Dunaharaszti érkezik a nyitányon


PÁPA időjárás