Járdafelújítás a Göncöl utcában


2018-09-10 18:51:12  | cikk: HuHa  | 


Járdafelújítás a Göncöl utcában főképe
Újabb járdafelújítás kezdődött meg ma a városban, a helyszín az Erzsébetváros, Göncöl utca. Ezzel a fejlesztéssel egy új városrészben kezdték meg a gyalogosfelületek megújítását. A vasúton túli hosszú utcák közül több is megérett a rekonstrukcióra, a Göncöl utcát nemcsak hosszúsága miatt választották, hanem azért is, mert itt egy nagy gazdasági társaság is működik.
Hosszú utca rossz állapotú járdával - év végére megújul a gyalogosfelület

-A vasúton túli városrészen kevés az olyan utca, ahol egységes a járda, leginkább csak ott, ahol a lakókkal összefogva beton járdalapokból készítették és igazították ki a járdát, a többi helyen toldozott-foltozott, feltört, újraburkolt felületek vannak, ezért is reméljük, hogy itt is megjelenhetünk olyan minőséggel, mint a város többi felújított utcájában - fogalmazott Áldozó Tamás polgármester a helyszínen. Mint mondta, tervezik, hogy jövőre ebben az utcában is folyatják a munkát, hiszen bőven van felújítandó utca.
-Bízunk abban, hogy a következő évben is lesz itt járdafelújítás, célunk, hogy ahol elkezdtük, ott tovább is haladjunk. Igaz ez a Rozmaring utcára és a Teleki utca környékére is. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy ma már több pénzt tudunk erre a célra fordítani, mint amit a létrehozott gazdasági társaságunk el tud költeni egy évben, így alvállalkozókat kell bevonni a munkába - tette hozzá.
Az első métereken már zajlik a tükör kiemelése

A Göncöl utcai munkát is alvállalkozó végzi, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. versenyeztetési eljáráson választotta ki a kivitelezőt, a burkolókő biztosításáról, helyszínre szállításáról és a beruházás műszaki ellenőrzéséről azonban ők gondoskodnak.
-A megépítendő járda hossza 802 méter, felülete 962 négyzetméter, a munka során 1152 folyóméteren építenek kertiszegélyt a gyalogosfelület határolására - tudtuk meg Rádi Róberttől. A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, mivel járdafelújításról, s nem pedig új építéséről van szó, a meglévő járdát újítják meg, vagyis a munka az utca páros oldalát érinti teljes hosszban. A másik különlegessége ennek a beruházásnak, hogy az utca Fecske utca felőli végén, az utolsó szakaszon a Fűtőház utcai járdát újítják fel, a gyalogosforgalom ugyanis jellemzően ott halad.
A helyszínen egyeztettek a beruházásról

A fejlesztés közel nettó 19 millió forint értékű, a ma megkezdett munkának az év végéig be kell fejeződnie. Az önkormányzat tervei között az idei évben a Teleki utca páratlan oldalának járdafelújítása is szerepel még és a Korvin utca teljes rekonstrukciója, ami szintén nagy felületű új járda kialakítását jelenti.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-23 11:55:55

Tervek a Bakonyér partjának megújítására


ajánlott cikk főképe

2019-03-28 11:38:21

Épül a járda a Toldi utcában is


ajánlott cikk főképe

2019-02-04 13:28:27

Megkezdődött a fakivágás a Várkertben


ajánlott cikk főképe

2019-04-17 21:29:07

Készül a Korvin utca a problémák ellenére is


PÁPA időjárás