Audiovizuális emlékgyűjtés a Refiben


2010-05-20 23:02:41  | cikk: Babos Petra  | 


A Református Kollégium Gimnáziuma Idézzük fel múltunkat című pályázatával elnyerte az Audiovizuális emlékgyűjtés című pályázatban kiírt támogatást. Ez alkalomból ma délután a Református Kollégium Gimnáziumának dísztermében sajtótájékoztató keretében tájékoztatta a média képviselőit Adorján Zoltán tanár.
Az Audiovizuális emlékgyűjtés célja a szociális és állampolgári kompetenciák megerősítése, a demokrácia és tolerancia nevelése, fejlesztése.
- Iskolánk a projekt révén 50 darab 20 és 45 perces életinterjút készít az 1939-1990 közötti korszak tanúival, a pályázati kiírásának megfelelően mindet más-más személlyel. Négy munkacsoportot alakítunk ki szaktanárok vezetésével, amelyeket Mayerné Pátkai Tünde, Pál Judit, Kovács Péter és Adorján Zoltán irányít majd. Mindannyian legalább négy, a történelem és a feladat iránt érdeklődő diákot vonunk be a további tevékenységbe. A pályázat projektmenedzseri feladatait Varga-Umbrich Károly igazgatóhelyettes úr végzi, aki majd az elkészült felvételek vágásánál is segédkezik. A projekt pénzügyi irányítója Lehőcz Irén, iskolánk gazdasági vezetője - mondta el a szaktanár.
- A mi felkészítő képzésünket a Prekog Pedagógiai Szolgáltató Intézet munkatársai végzik, és az május 27-29, valamint június 3-5 között zajlik. A diákokat a rájuk váró feladatokra tanórán kívüli foglalkozás keretében készítjük fel, amelyeket két féléven át minimum hatszor 45 perces terjedelemben kell megtartanunk. Az elkészült audiovizuális forrásokat oktatási segédanyagként felhasználjuk a középiskolai történelemoktatásban. E pályázat megvalósulási időszaka 2010. május 1-től 2011. június 30-ig tart. A program eredményeként gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodhat, kiteljesedhet és továbbfejlődhet a történelemtanítás pedagógiai módszertana, és létrejöhet egy olyan történelmi adat-és interjútár, amely lehetőséget teremt a programban részt nem vevő tanárok számára is, másfelől a történészek és kutatók részére is a közelmúltra vonatkozó elsődleges forrásanyagok vizsgálatára. Iskolánk 9.936.650 Ft vissza nem térítendő támogatásra jogosult, melyet kötelesek vagyunk pályázatban meghatározott Audiovizuális emlékgyűjtésre fordítani. Projektünk a pályázat által 100 százalékos támogatottságot élvez. A pályázat keretében 990.000 Ft-ot fordítunk eszközbeszerzésre, melyben kamerát, mikrofonokat, számítógépeket, nyomtatót és további kiegészítő eszközöket kívánunk venni- tette hozzá Adorján Zoltán.
Végül a tanár kihangsúlyozta, hogy megtisztelő feladatnak élik meg, hogy hozzájuthatnak alma materük és hazánk történelmének alaposabb megismeréséhez.
- Bízunk benne, hogy interjúalanyaink bölcsessége intő például szolgálhat mindannyiunknak- zárta a projektnyitó rendezvényen szavait Adorján Zoltán.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-16 21:49:06

Tapolcafői disznóságok


ajánlott cikk főképe

2019-12-02 07:38:13

Megnyílt a jégpálya a kastélyudvaron


ajánlott cikk főképe

2019-12-11 23:19:42

Fényfestés a Pannonia Reformata Múzeum udvarán


ajánlott cikk főképe

2019-12-10 16:53:15

Közel négy millió forint adomány a Vajda Márta iskolának