Rendezvények, pályázatok, felújítás, tehetséggondozás


2018-09-20 23:50:42  | cikk: ha  | 


Rendezvények, pályázatok, felújítás, tehetséggondozás főképe

Ha ősz, akkor Múzeumok őszi fesztiválja, ha múzeum, akkor pályázatok, pályázati sikerek és együttműködés - így kezdte a sajtótájékoztatót dr. Nagy-L. István, a Gróf Esterházy Múzeum igazgatója. A múzeum nagy hangsúlyt fektet arra, hogy jó kapcsolatot alakítson ki a társintézményekkel, hisz közösen hatékonyabban tudnak dolgozni - hagnsúlyozta az igazgató.

Az egyik ilyen gyümölcsöző együttműködés a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központtal alakult ki, mely most a pápai múzeummal közösen vesz részt egy EFOP-projektben. A „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című országos bemutató körút keretében a Kékfestő Múzeumban vendég előadók és a helyi szakemberek együtt tartanak egy „Múzeumok a pedagógusokért” elnevezésű rendezvényt. Ez szeptember 25-én lesz, 14 órára várják a pedagógusokat, akik megtudhatják, milyen lehetőséget kínál az országos hálózat és a helyi múzeum. Lesz bemutató és előadás, valamint a résztvevők kurátori tárlatvezetésen vehetnek részt a nemrégiben átadott állandó kiállításban.

Reidmár Linda lesz a tehetséggondozó projekt egyik mentora

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatán is sikerrel szerepelt a Gróf Esterházy Múzeum, másfél millió forintot nyert el egy 60 órás, tanórán kívüli, élményközpontú, tehetséggondozó program megvalósítására. A kép a cserépen - átjárhatóság festészet és kerámiaművesség között elnevezésű projektben a múzeum partnere a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma. 15 képzőművészetis diák vesz részt a foglalkozássorozaton, az első 30 órában Reidmár Linda néprajzos vezeti be őket a fazekasság, kerámiaművesség rejtelmeibe, a sorozat másik részében pedig Maros Dia művésztanár segítségével különböző agyagfelületeken különböző festészeti megoldásokat alkalmaznak. A projektet kiállítással zárják majd.

Szintén fontos hír, hogy a múzeum immár ötödik alkalommal szerepelt sikerrel a Kubinyi Ágoston Programban. Ezúttal három millió forintot nyertek el, ebből a tarkázó, a labor és a Perrotine-szoba újul meg, azaz a Kluge-üzem szárítóépületének emeleti szintje. A pályázat összegét múzeumi forrással egészítik ki, így újul meg ez a kiállítási rész: a padlózat, a világítás,a festés és a kiállítási elemeket is újragondolják belsőépítész szakemberek segítségével.

A múzeumi játszótér ingyenes program, hangzott el a sajtótájékoztatón

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ 2018. október 1. és november 11. között ismét megszervezi a Múzeumok Őszi Fesztiválját, melynek idei jelmondata a kulturális örökség európai évéhez kapcsolódóan: „Szenzációs örökségünk!”. Ehhez a programhoz idén is csatlakozik a pápai múzeum, a központtól 80 ezer forint támogatást nyertek el a szervezésre. Kilenc program várja az érdeklődőket Pápán. Ennek legnagyszabásúbb eleme a Fő térre kitelepülő múzeumi játszótér lesz, szeptember 29-én. A téma idén a végvári élet, a XVI-XVII. század elevenedik meg a város központjában zenével, mesével. Lesz többek közt korabeli kirakó, memory, a gyerekek kipróbálhatják, hogy milyen volt lúdtollal írni, részt vehetnek hadi kiképzésben, a felnőtteket pedig kiállítás várja majd. Eső esetén ez a program elmarad. Az őszi fesztiválon októberben és novemberben többek közt látványfestés várja a kreatív látogatókat, Az éjkék medalion rejtélye után is nyomozhatnak majd középiskolás csoportok, fellép az S.K. Társulat, lesznek szakmai programok és a régészet is jelen lesz a programban, egy csóti ásatásra látogathatnak ki az érdeklődők.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-17 12:48:00

Illegális hulladék a vasútállomás környékén


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 10:46:45

Mínusz 310 millió forint


ajánlott cikk főképe

2020-07-05 19:13:07

A holokauszt pápai áldozataira emlékeztek a zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 19:37:09

Dr. Áldozó Tamás: Minden városi óvoda fogad kisgyermekeket