Piaci körkép


2018-09-22 18:12:20  | cikk: HuHa  | 


Piaci körkép főképe
Szeptember eleje óta a Fő téren árusítják portékáikat az őstermelők és a zöldség-gyümölcs kereskedők. Az első piaci nap ugyan nem volt sikeres a rendkívül rossz idő miatt, azóta azonban egyre népszerűbb az új helyszín az árusok és vásárlók körben is. A vásározók új vevőkre leltek, hiszen a Fő térre azok is kimennek, akik korábban nem sétáltak le a vásárcsarnokba, ugyanakkor a törzsvásárlók követték kedvenc árusaikat és a Fő téren is tőlük veszik a zöldséget, gyümölcsöt, füstölt húsárut. Most már lángost is lehet kapni a keddi és pénteki piacnapokon, a lángossütő ezen a héten kezdte meg működését.
Pénteken is sokan vásároltak a főtéri piacon

A pénteki vásáron egyébként 48 kocsit béreltek az árusok, összesen 43 piacozó kínálta termékeit. Jó vásárt csináltak, sokan itt szerezték be a főzési alapanyagokat, gyümölcsöt a hétvégére, sőt még egy óvodás csoport is ismerkedett a hangulatos hetivásárral és az ott kapható portékákkal.
A ruhások is mennének már a főtérre, több mint 500 méter sátrat kértek

Mindeközben az iparcikk- és ruhaárusok még a régi helyükön kínálják termékeiket a keddi és pénteki napokon. Információink szerint egyre inkább ők is jönnének fel a Fő térre, hogy ott folytassák az üzletet. Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, eddig 10 db 3 méteres, 19 db 6 méteres és 41 db 9 méteres sátorra adták le igényüket. Ez azt jelenti, hogy több mint 500 folyóméter hosszan épülnek majd a sátrak a téren, vagyis az árusok a teljes főteret be fogják lakni. A sátrak elkészítéséhez egyébként közel 1 kilométer hosszú ponyvát kell felhasználni - tudtuk meg Bakó Istvántól. Az iparcikkes és ruhás sátrakat is kék-fehér csíkos ponyva fedi majd, így az egész tér egységes képet alkot piacnapokon.
Már csak egy fal áll a régi piaccsarnokból

A régi piaci csarnok bontása közben folyamatosan zajlik, a kivitelezők jó ütemben haladnak a terület megtisztításához, melyen aztán majd új csarnok épül a TOP első körében elnyert pályázati forrás felhasználásával. A bontás első lépéseiben a tetőt és a tetőt tartó vasszerkezeteket szerelték le - ezekből a Városgondnokság számára épül sótároló és gépkocsitároló -, de azóta már az épület bontása is jelentősen előrehaladt. A csarnok belsejében a kőpadokat és az aljzatot már eltávolították, a húsbolt felőli oldalon lévő üzletek falai sem állnak már, a Spar felől pedig csak a külső falak maradtak meg.

Képek:


Címkék: piac
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-04-10 21:19:34

Megkezdődött a piac építése


ajánlott cikk főképe

2019-06-06 10:09:00

Készül a betonkoszorú


PÁPA időjárás