Évadzáró-évadnyitó társulati ülést tartott a Pegazus Színház


2018-09-26 07:40:48  | cikk: Babos Petra  | 


Évadzáró-évadnyitó társulati ülést tartott a Pegazus Színház főképe
A 2005-ben megalakult társulat számos változáson ment keresztül az évek során. Mért adataik alapján hasonló intézmények között élvonalbelinek mondhatják magukat. A Pegazus Színház, amely 2018-2019-es, immár tizennegyedik színházi évadában is az alapításkor lefektetett elvek mentén szervezi kulturális tevékenységét, vagyis szórakoztatva nevelnek, miközben klasszikus, keresztény polgári értékeket közvetítenek. A családias hangulatú összejövetelen a 2017-2018-as, valamint a 2018-2019-es színházi szezon volt a középpontban.
Sarkadi Nagy Lászlótól megtudtuk: az előző évadbérletes bábelőadásaira több mint 25 ezer néző volt kíváncsi, míg egyéb bemutatóikkal, programjaikkal, különféle fellépéseikkel, illetve többek között a pápai Esterházy-kastélyt érintő szerepvállalásukkal együtt összesen közel 50 ezer fős közönséggel büszkélkedhetett a Pegazus Színház.
-Ezek országos tekintetben is kiemelkedő nézettségi számok, nagyszínházi léptékű adatok - emelte ki Sarkadi Nagy László.

Az ülésen kiderült, már jó ideje tervezik a Pegazus Színház szervezeti, működési átalakítását, amit az idei nyáron elkezdtek megvalósítani. Így változtatnának a színházat működtető cég jogi státuszán, hogy ezáltal pályázati lehetőségekkel is élhessenek, fogadhassanak támogatásokat, például a társasági adóval kapcsolatos felajánlásokat. Ennek kapcsán lehetőség lenne a színház továbbfejlesztésére, a társulat létszámának és előadásszámának bővítésére. A Pegazus Színház Kft. a közeljövőben Pegazus Színház Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. lesz.

Végh Zsolt elmondta, új, hagyományos bábszínházi bérletükben a Grimbusz, az Almárium mesék, illetve a Csillagszemű juhász című zenés bábjátékot láthatja majd a gyermekközönség. A Pegazus Színház megszervezi ismert kísérőprogramjait, rendezvényeit, családi napjait a most induló évadban is.
A társulatnál történt két színészcsere a nyáron: Katona Anikó és Gracza Virág elhagyták a Pegazus társulatát, a helyükre két fiatal érkezett, Antalfi Anett és Surinás Ákos személyében. Új arcok között köszönhető még Hollenczer Vivien, Nemes Eszter és Németh Ádám, akik a kastélyban látják el a játékmesteri feladatokat.
Az évadzáró-évadnyitó társulati ülést pezsgős koccintás zárta.


Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-31 17:53:57

Katona, rendőr és filmrendező a Refiben


ajánlott cikk főképe

2018-11-09 21:49:32

Márton-napi program a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2018-11-21 11:15:46

Christkindl-kiállítás és adventi hangverseny - Ülésezett a PNNÖ


ajánlott cikk főképe

2018-10-27 14:56:36

Görgei Artúrról a KÉSZ-ben


PÁPA időjárás