Az Esterházy-kastély kápolnájába várják a zenekedvelőket


2018-09-26 21:41:11  | cikk: ha  | 


Az Esterházy-kastély kápolnájába várják a zenekedvelőket főképe

Különleges helyszínen különleges zenei élmény várja a művészetkedvelőket szombaton. Az Esterházy-kastély kápolnájában a diósdi Gellért Kórus lép fel. A koncerten felcsendül Esterházy Pál Harmonia Caelestis című műve is. A Diósdi Szent Gellért Vegyeskar 1993-ban alakult, repertoárjukban a kórusirodalom ismert művei, egyházi és világi darabok, spirituálék és népdalfeldolgozások szerepelnek. Fontos szerepet kap a kórus életében a hagyományok ápolása is. A vegyeskar Esterházy Pál halálának 305. évfordulójára emlékezve vette fel műsorába a Harmonia Caelestist, s szeretnék a művet minél több olyan kastélyban előadni, mely kötődik az Esterházy családhoz. Épp ezért megkeresték Boros Katalint, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetőjét is, aki örömmel mondott igent a kérésre.


A vegyeskar szeptember 29-én, szombaton 17 órakor lép fel a kastélykápolnában. A repertoárban szerepel Pachelbel, Webber, Young egy-egy műve, s természetesen a Harmonia Caelestis. - "A mennyei harmónia" 1711-ben jelent meg, a magyar barokk zene legjelentősebb alkotása. Tulajdonképpen ez egyházi énekek gyűjteménye, a mű létrehozásában valószínűleg többen is közreműködtek, de Esterházy Pál érdeme a mű szerkesztése és kiadása. A herceg kiváló költő és zeneszerző volt, ezt bizonyítja a Harmonia Caelestis - mondta Boros Katalin.

A koncertre a belépés ingyenes, szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-18 12:24:04

Levéltárvezető és könyvtárvezető a kávéházi beszélgetésekben


ajánlott cikk főképe

2018-11-09 07:44:28

A Fidesz-frakció szóvivője volt a Pápai Polgári Kör vendége


ajánlott cikk főképe

2018-12-03 19:20:57

Értékes könyvjutalomban részesült a Tarczy


ajánlott cikk főképe

2018-12-12 22:39:13

Királyi kovácsok nyomában - készül az Esterházy-kastély kapuja


PÁPA időjárás