Megtört a jég, ismét nyert a Perutz


2018-09-30 18:21:23  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu - archív  | 


Megtört a jég, ismét nyert a Perutz főképe
Augusztus 11-e után ismét győztesen hagyta el a játékteret a Perutz FC, a pápai alakulat a dobogót ostromló Nagykanizsa otthonából hozta el a három pontot.

FC Nagykanizsa - Pápai Perutz FC 0-2 (0-1) Gsz.: Császár, Ivancsics

Nagykanizsai Olajbányász Stadion, v.: Maml (Illés, Nagy). FC Nagykanizsa: Borsi - Kretz, Major, Szabó (Szőke 71.), Pál - Béli, Vittman (Lőrincz 54.), Gerencsér (Kovács 59.), Péntek - Vlasics, Horváth, edző: Barna László. Perutz FC: Sánta - Nagy T., Császár (Böröczky 74.), Dóczi, Bohner - Somogyi, Ivancsics (Jurik 82.), Iványi, Szénási, Vallejos - Szabó Zs. (Havasi 52.), edző: Rozmán László.

Győzelmi reményekkel indult útnak az NB III-as labdarúgó bajnokság nyolcadik fordulójában a Perutz FC, Nagykanizsán öt nyeretlen megvívott bajnokit szerettet volna átadni a múltnak Rozmán László együttese. Ebben nagy segítségére lehetett a csapatnak a hét közben igazolt ex-kaposvári játékos, Ivancsics Gellért, aki a Lombard érában futballozott már pápai mezben. Rozmán László kerete ezúttal sem volt teljes, Kozma Máté és Czingráber Máté sem tarthatott társaival, visszatért viszont Szabó Zsolt, akire a helyzetek értékesítésében a korábbi fordulókban is nagy szüksége lett volna a pápaiaknak.

Nagy lendülettel kezdte a meccset a hazai gárda, néhány perc után mindjárt két óriási kanizsai lehetőséget jegyezhettünk fel, előbb a hazaiak játékos a kapufára lőtte a labdát, majd egy lövést a gólvonalról kellett kivágnia a pápaiak védőjének. Ezután első lehetőségét mindjárt gólra váltotta a Pápa, a tizedik percben Szénási balról érkező labdáját Szabó Zsolt csúsztatta a hosszún érkező Császár Attila elé, akinek közelről nem volt nehéz dolga 0-1. A szünetig nem változott az eredmény, a második félidőben bő húsz percet kellett várni a második, mindent eldöntő találatra, a 68. percben a friss igazolás, Ivancsics Gellért duplázta meg az előnyt, a középpályás egy kapu előtti kavarodás után fordult le védőjéről majd a rövidbe bombázott 0-2. A folytatásban tovább nőhetett volna a különbség, szabadrúgásból Ivancsics és Jurik is közel járt a gólhoz, ám az eredmény már nem változott, ezzel sikerrel a Perutz FC megszerezte második győzelmét az idei kiírásban, és remélhetőleg visszatalál a bajnokság előtt remélt útra.

Rozmán László: Nagyon kellett ez a mai siker. A játékosok végig fegyelmezetten futballoztak, a korai gól megnyugtatta a csapatot, ellenfelünket pedig elbizonytalanította. Fontos volt, hogy kapott gól nélkül le tudtuk hozni az első 45 percet. A második félidőben is voltak lehetőségeink, a második találat után pedig eldőlt a meccs. Örülök, hogy új igazolásunk, Ivancsics Gellért góllal mutatkozott be, nagyon jó igazolásnak tűnik, összefogta a csapatot, a rutinjára, játéktudására nagy szükségünk van.

A bajnokság hazai környezetben folytatódik a Perutz FC számára, október 7-én 14 óra 30 perces kezdéssel Sárvár együttese lesz az ellenfél.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-25 10:32:34

Újabb nemzetközi sikereket értek el a Kilián DSE tollaslabdázói


ajánlott cikk főképe

2018-08-09 15:30:36

Perutz FC: Az első győzelem a cél


ajánlott cikk főképe

2018-12-04 13:29:33

Vízilabda: Sok volt a hiányzó


ajánlott cikk főképe

2018-09-30 15:08:16

A hosszabb kispad döntött